65 Brustemnaren volgen start-to-run

Print

Brustem

Sint-Truiden - Sinds eind maart zijn de inwoners van Brustem en omstreken extra sportief. Elke dinsdag- en donderdagavond verzamelt een bonte bende aan zaal Burchtheem om samen een rondje hard te lopen. Jong, iets minder jong, sportief of minder sportief … Iedereen is welkom.

Jaak Peyls, voorzitter van de Burchtloop: “Onder de deskundige leiding van coaches Roland Vandenborne, Jos Biets en Annemie Stippelmans volgen ruim 65 Brustemnaren het ‘start-to-run’-programma waarbij je conditie in 24 lessen stap voor stap wordt opgebouwd, waarna je makkelijk 5 kilometer kan hardlopen. We zijn blij met zoveel belangstelling. Intussen zitten we al in onze vijfde week en het gaat erg goed.”

De sportievelingen bereiden zich zo voor op de eerste editie van de Burchtloop die op 15 juni plaatsvindt ter gelegenheid van Brustem kermis. De Burchtloop is opgenomen in de Challenge Hesbignon, een kampioenschap van twintig wedstrijden die voornamelijk in de provincies Luik en Namen gelopen worden. Je kan kiezen uit 5 of 11 kilometer. Voor kinderen tot twaalf jaar zijn er wedstrijden van 200, 500 en 1000 meter. Inschrijven voor de loopwedstrijd kan liefst via de Facebookpagina van de Burchtloop of op de dag van het evenement vanaf 15 uur in zaal Buchtheem.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio