Spiegeltje, spiegeltje … hoogglans verovert het interieur

Muren, plafonds of meubels in hoogglans ogen luxueus, dramatisch en druk. Ze reflecteren het licht, waardoor ze ideaal zijn voor kleinere ruimtes, maar hoogglans blijft een gedurfde keuze. Vergeet matte structuren. Hoogglans is the next big thing.

VVA

Door muren van hoogglans te voorzien, creëer je in een oogwenk meer diepte. De muren reflecteren licht, waardoor de ruimte groter lijkt. Hierdoor zijn ze perfect voor kleine(re) ruimtes. Ook bij donkere kleuren vormen ze een meerwaarde, omdat ze extra licht in de ruimte met zich meebrengen en ze de donkere kleuren temperen.

© yourdaynews.biz, architecturaldigest.com en decorpad.com

Heb je te lage plafonds in huis? Dan kan een likje hoogglansverf wonderen verrichten. De muren lijken hoger en het plafond oogt groter. Door voor een glanzend plafond te gaan, kies je overigens voor een subtielere, glanzende toets in huis.

© welke.nl, mydomaine.com, deringhall.com en collins-interiors.com

Met een laagje hoogglanslak lijken meubels meteen een stuk luxueuzer. Ze springen meer in het oog en ze komen het best tot hun recht in een minimalistische, strakke inrichting. Vooral in wit en zwart zijn populair.

© Homedeco.nl en barkerandstonehouse.co.ukok

Shopping? Wit opbergkastje - 139 euro - Maisons du Monde, zwarte lamp - 771 euro - Fritz Hansen, rode tafellamp - 193 euro - Flos, witte salontafel - 139 euro - Ikea, beige televisiekast - 249 euro - Ikea, grijze eettafel - 530 euro - Zuiver, zwarte fauteuil - 771 euro - Kartell, rode stoel - 231 euro - Kartell

Meer over trends interieur

Niet te missen