Met een snoezelkoffer op bezoek bij kinderen met een ontwikkelingsvertraging of handicap

Print
Met een snoezelkoffer op bezoek bij kinderen met een ontwikkelingsvertraging of handicap

Foto: Een Hart voor Limburg Een Hart voor Limburg

Zonhoven - Om gezinnen met een kind met een vertraagde ontwikkeling of handicap te ondersteunen, gaat de Dienst Ambulante Begeleiding op pad met snoezelkoffers. Die koffers worden gefinancierd door Een Hart voor Limburg.

Een kind met een vertraagde ontwikkeling of handicap treft niet alleen het kind zelf, maar ook de volledige omgeving waarbinnen het kind opgroeit. Jonge ouders van kinderen met een beperking hebben vaak nood aan ondersteuning in de huiselijke sfeer. Via drie mobiele snoezelkoffers, gefinancierd door Een Hart voor Limburg, gaat de Dienst Ambulante Begeleiding op pad om deze gezinnen handvaten te geven om op een positieve manier de interactie aan te gaan en op die manier de hechting met hun kind op te bouwen.

Via de methodiek 'ik zie, ik hoor, ik voel' gaat men samen spelen, samen ervaren en de zintuigen prikkelen via allerlei snoezelmateriaal. Door dit aanbod in de gezinnen te brengen, werken ze niet alleen met ouder en kind, maar worden ook de broers, zussen en grootouders van het kind betrokken.

 


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio