Mathieu van der Poel: “Weet dat ik snel ben na een zware koers”

Print
Mathieu van der Poel: “Weet dat ik snel ben na een zware koers”

Foto: GMAX AGENCY

“Ik begon de sprint op kop. Dat lijkt voor velen raar, maar ik weet van mezelf dat ik snel ben na een zware koers”, verklaarde Mathieu van der Poel (Corendon-Circus) woensdag na zijn zege in de Brabantse Pijl. “Een paar keer al kon ik mijn eigen sprint niet rijden omdat ik te lang bleef zitten. Dat wou ik nu voorkomen. Bovendien was ik vrij zeker van mijn stuk.”

Een paar keer ging Van der Poel in de aanval. Dat kostte hem krachten, maar ook de concurrentie moest diep tasten. “Ik had gehoopt dat we met een groepje zouden kunnen wegrijden, maar dat gebeurde niet. Tot dan in de finale Michael Matthews, Julian Alaphilippe, Tim Wellens en ikzelf op kop kwamen. Matthews was misschien wel de te kloppen man, want hij is snel in de sprint. Anderzijds heeft Alaphililippe ook al koersen in een spurt gewonnen. Maar ik geloofde in mezelf en mijn snelheid.”

Na de zege in de Brabantse Pijl is de Nederlandse kampioen nu echt wel de topfavoriet voor de Amstel Gold Race. “Het is niet omdat je de Brabantse Pijl wint, dat je de Gold Race ook gaat winnen. De conditie is wel goed en ik kijk er zeker naar uit. Ik heb wel wat last aan de luchtwegen, maar dat zal me niet in de weg staan om zondag opnieuw voor het hoogst haalbare te gaan.”