Frankfurt haalt goudhaantje Luka Jovic definitief binnen

Print
Frankfurt haalt goudhaantje Luka Jovic definitief binnen

Foto: REUTERS

Eintracht Frankfurt heeft woensdag trots laten weten de aankoopoptie op topschutter Luka Jovic te hebben gelicht.

De 21-jarige Serviër werd de voorbije twee seizoenen gehuurd van Benfica, maar Frankfurt bezat een aankoopoptie. Die werd woensdag gelicht. De aanvaller ligt nu bij de Duitse club vast tot medio 2023. De aankoopoptie zou om en bij de zeven miljoen euro hebben gelegen.

Jovic maakte het voorbije seizoen een indrukwekkende ontwikkeling door. De spits hielp met zijn goals Frankfurt aan een voorlopige vierde plaats in de Bundesliga, een plek die volgend seizoen Champions League-voetbal oplevert, en een stek in de kwartfinales van de Europa League.

Na zijn negen goals (in 27 wedstrijden) vorig seizoen zit hij deze campagne al aan 25 treffers (in veertig officiële duels). De Serviër staat tweede in de topschutterslijst van de Bundesliga met zeventien goals, en trof ook in de Europa League al acht keer raak. In die Europa League spelen Jovic en Frankfurt donderdagavond hun terugwedstrijd tegen Benfica, de club die Jovic uitleende. In het heenduel in Portugal verloren de Duitsers met 4-2. Jovic nam de eerste Duitse treffer voor zijn rekening.