Davidsfonds bezoekt het Europees parlement

Print
Bocholt - Het Davidsfonds ging op 12 april met een twintigtal mensen naar Brussel met de trein. De trein is altijd een beetje vakantie en het Europees parlement is een beetje van ons allemaal. En we waren nieuwsgierig waar en hoe die vertegenwoordigers van het volk hun kost verdienen.

Na de controle bij de ingang werden we ontvangen door een medewerker die ons de werking en het doel van de Europese instellingen eenvoudig duidelijk maakte. In deze veranderde wereld hebben we een sterk Europa nodig! Een kort bezoek in de grote zaal van het parlement gaf ons een indruk die iedereen wellicht nog lang bij zal blijven. Vanaf nu bekijken we de beelden op tv toch in een ander perspectief.

Na onze lunch stapten we naar een audio- visuele ruimte in de Europese wijk: het Parlamentarium. Geschiedenis in een ander perspectief geplaatst, met o.a. een prachtige projectie over Europa op een bijna 360° groot scherm.
Als afsluiter van dagdeel politiek gingen we bij de dinosauriërs op de koffie. Het Natuurhistorisch Museum in Brussel heeft een wereldwijde faam. Dat konden we ervaren in de ruimte vol mineralen, in een prachtige tentoonstelling over de geschiedenis van de mens en natuurlijk in de grote zaal met de unieke collectie dino's.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio