Leerlingen en ouders Methodeschool Ondersteboven gaan voor een groene speelplaats

Print

Foto: Methodeschool Ondersteboven

Leopoldsburg - De leerlingen van Methodeschool Ondersteboven willen een groenere speelplaats. Ze hebben al een hele weg afgelegd om van hun droom ook een effectieve realisatie te kunnen maken. Twee jaar geleden startten ze met een plan. Vlak voor de paasvakantie gingen ze samen met enkele ouders effectief aan de slag.

Dat de kinderen van methodeschool Ondersteboven, ondernemers zijn, hebben ze nogmaals laten zien. Al van vorig schooljaar zijn de leerlingen, het leerkrachtenteam en de directie bezig met de voorbereidingen van 'de vergroening'.

De kinderen hebben zelf plannen van hun droomspeelplaats gemaakt. Daarna hebben de ouders deze ideeën kritisch bekeken. Samen met een tuinarchitect zijn alle voorbereidingen grondig overdacht. Zo hebben ze ook rekening gehouden met de leermogelijkheden van de nieuwe speelplaats. Om alles financieel haalbaar te maken, zijn er verschillende subsidieprojecten ingediend. Twee van die subsidies zijn met succes binnengehaald. De centen zijn er dus om aan de slag te kunnen gaan dankzij de provicie Limburg!

Afgelopen weken hebben de leerlingen van Methodeschool Ondersteboven de handen uit de mouwen gestoken en zijn ze zelf de stenen van hun speelplaats beginnen opbreken. Een eerste werkdag in het weekend zit er ook al op met ouders: zo is er een takkenwal geplaatst en zijn er bessenstruiken geplaatst. u is het wachten op de grondwerker en daarna kunnen de kinderen weer verder met hun project.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio