26 ouders mogen hun kind leren autorijden dankzij KWB Ham

Print
26 ouders mogen hun kind leren autorijden dankzij KWB Ham

Foto: Patrick Bosmans

Kwaadmechelen

Ham - De 4 KWB's van Ham organiseerden met succes de workshop voor vrije begeleiding.

Vele jong volwassenen herinneren zich zeker nog de rijlessen van KWB Kwaadmechelen die ze er volgden. Al sinds 1979 stimuleert kwb de vrije begeleiding, een goede en betaalbare manier om een rijbewijs te halen. Onderzoek toont aan dat vrije begeleiding even kwalitatief is en evenveel slaagkansen biedt als een doorgedreven opleiding door professionele instructeurs, en daarnaast ...

Door de wijzigende regelgeving verdwenen de lessen echter uit hun aanbod. Maar met de nieuwe rijopleiding, die sinds oktober 2017 van kracht is, zijn er weer heel wat dingen veranderd. Waaronder ook het verplicht vormingsmoment voor begeleiders. Dus wil je je dochter of zoon leren rijden of wil je iemand begeleiden om het rijbewijs te behalen? Dan moet je deze door de Vlaamse overheid verplichte workshop volgen. Tijdens deze drie uur durende vorming krijg je praktische tips om het leer- en oefenproces van je leerling op een veilige en juiste manier aan te pakken. KWB heeft er voor geijverd om deze opleiding te mogen blijven organiseren.

De 4 KWB’s van Ham (Kwaadmechelen, Oostham, Genendijk en Genebos) kozen er voor op één locatie, De Zille, deze opleiding te laten doorgaan. Handig voor mensen uit eigen gemeente om dit kort bij huis te volgen. 26 ouders én grootouders gingen op hun aanbod in, op amper twee weken tijd was de cursus volzet! Jongeren mochten gratis de les van Jos mee komen volgen. De kas van KWB Kwaadmechelen gaf al de aanwezigen ook nog een drankje op hun kosten.

Na het volgen van deze vorming van 20 euro krijg je een officieel attest. Het is geen examen! Dit attest moet voorgelegd worden bij aanvraag van een voorlopig rijbewijs om vermeld te kunnen worden als begeleider op dat voorlopig rijbewijs. Het attest is tien jaar geldig.

De Hamse KWB’s hebben hun al geëngageerd om ook in 2020 deze cursus opnieuw te plannen. Wil je deze nu al elders volgen? Je vindt een overzicht en kan je inschrijven op deze website: https://rijbewijs.kwbeensgezind.be/


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio