© Frederic Le Floc'h / DPPI

© DPPI

thumbnail: null
thumbnail: null

Ugo de Wilde wint meteen zijn eerste race, met felicitaties van Alonso

Ugo de Wilde is op de best mogelijk manier begonnen aan zijn seizoen in de Formule Renault Eurocup: op het circuit van Monza won hij zijn eerste race. De 16-jarige Brusselaar, vorig jaar vice-kampioen in de Franse F4 en nu de jongste deelnemer in heel het veld, versierde de tweede startplaats, alleen vooraf gegaan door thuisrijder Lorenzo Colombo. Maar in de start wist De Wilde de Italiaan te verschalken. Na een safety-car behield hij de leiding en terwijl achter hem tumult ontstond, kon hij een kloofje slaan. Hij won met twee seconden voorsprong op Leonardo Lorandi, zijn teammaat bij het Italiaanse JD Motorsport. Dat team had al sinds 2006 niet meer gewonnen in deze klasse.

mc

© GDC

Uiteraard was De Wilde ook de beste rookie. Die prijs kreeg hij uit de handen van Fernando Alonso.

Ugo de Wilde: “Uiteraard ben ik dolgelukkig met deze eerste overwinning, die ik totaal niet verwacht had. Het was een heel moeilijke race, maar ik nam een uitstekende start en kon wegrijden van Leonardo. Daarna moest ik mijn banden sparen, nadat ik mijn wielen even geblokkeerd had.”

De Wilde blikte ook al vooruit naar de race van zondag: “Ik hoop dat de voorspelde regen komt, want ik heb geen nieuwe slicks meer. Dan is onze strategie perfect geweest.”

HERLEES. Ugo de Wilde: Belgische hoop in bange dagen.

Meer over Fernando Alonso