Focus op vakmanschap en verdwenen ambachten in het Belevingscentrum Rufferdinge

Print
Focus op vakmanschap en verdwenen ambachten in het Belevingscentrum Rufferdinge

Foto: Georges Wemans

Landen - Onder het motto van Erfgoeddag 'Hoe maakt u het?', organiseert de geschied- en heemkundige kring Pepijn@Landen in samenwerking met de stad Landen diverse activiteiten in en rondom het vernieuwde Belevingscentrum Rufferdinge in Landen.

Een heuse molenaar neemt je op sleeptouw in de watermolen. Je kan ontdekken hoe een maalvaardige molen er binnenin uitziet en hoe vroeger graan vermalen werd tot meel. Op deze uitgelezen dag van de ambachten leer je via een kleine tentoonstelling verdwenen beroepen kennen, zoals lattenkliever, hoefsmid, koordenvlechter enz. De houtbewerkingsmachine van 1923 van Albert Verbinnen met een authentieke Landense 'Lister' dieselmotor staan extra in de kijker.

SPANNEND DETECTIVESPEL VOOR JONG EN OUD
Met een omgorde molenaarsschort, een vergrootglas en een lamp in je zakken, sluip je door het molengebouw en probeer je als een echte detective het mysterie rond de sabotage in de molen op te lossen. De opdrachten moeten perfect uitgevoerd worden en je speurt naar antwoorden op de vragen. Zo vind je eindelijk de saboteur! Ondertussen kom je de molenaar en de smid tegen, die graag vertellen over hun ambacht.

Wanneer? 28 april 2019 van 10 u tot 18 u. Waar? Belevingscentrum Rufferdinge, Molenbergstraat 4 te 3400 Landen. Info: www.ghklanden.be of 011/88.34.68.

Foto organisatie: Herman Decat, Georges Wemans, An Sevenants en Gary Peeters (schepen van toerisme)

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio