© Isopix / Shutterstock

ROYALS. Zo willen Kate Middleton en prins William verstoppertje spelen. En deze royal is straks prinses af

Niet enkel prins Harry en Meghan Markle willen privacy, ook prins William en Kate Middleton zijn er fan van. Fan van strikken kan je de Deense koningin dan weer niet noemen... Zij beleefde frustrerende momenten deze week. Deze en nog meer roddels en weetjes uit koninklijke kringen op een rij.

vwh

De wereld zal de baby van prins Harry en Meghan Markle niet meteen te zien krijgen. Dat wordt niet alleen gefluisterd, maar is intussen ook bevestigd door het koninklijk paleis. De reden? Het koppel wil eerst zélf genieten van het prille gezinsgeluk. Ze zijn niet de enige royals die hun privacy de laatste tijd - ondanks het uitpakken met foto’s op Instagram - iets hoger in het vaandel dragen.

LEES OOK. Paleis verspreidt privacynieuws over de royal baby

Ook prins William en Kate Middleton willen zich blijkbaar beter afschermen van de buitenwereld. Letterlijk, want ze lieten een haag van 950 feet, omgerekend 289,5 meter, aanplanten rond hun tuin in Kensington Palace. Die haag bestaat uit maar liefst 600 laurierstruiken die minder inkijk moeten garanderen. Onder meer de landplaats voor hun helikopter zal hierdoor meer verborgen zijn. Volgens de Britse krant The Daily Mail kostte het project 17.500 euro en nam het aanplanten dagen in beslag.

© ISOPIX

Wie wel graag in de schijnwerpers staat is Thomas Markle (74), de omstreden vader van de hoogzwangere hertogin. Via bevriende bronnen laat de man weten dat hij op zoek is naar een bijzonder cadeau voor zijn kleinkind. Volgens de mensen uit zijn entourage mag de jongen of het meisje zich aan geschenkjes verwachten en aan een T-shirt met de boodschap ‘Welcome to Tijuana’ erop omdat papa Markle momenteel in de Mexicaanse stad woont. “Hij grapte zelfs dat het kind wellicht zal overspoeld worden met dure cadeaus van Tiffany & Co.”, klinkt het in The Express. Of hij alles ooit zelf zal mogen afgeven is nog maar de vraag. De band met zijn dochter is immers al een hele tijd serieus ontwricht.

Dramatisch nieuws komt deze week uit ons buurland Luxemburg, waar de 33-jarige prinses Tessy Antony afstand moet nemen van al haar officiële titels. Ze is sinds 3 april officieel gescheiden van haar man prins Louis (32) en moet zich van de rechtbank klaarmaken om vanaf 1 september weer als gewone burger door het leven te gaan. Daar heeft de blondine, die nu in Londen woont en geregeld sneert naar haar ex-familie, het bijzonder moeilijk mee. Ze is erg actief op sociale media en pakt online maar al te graag uit met haar adellijke status. Op Twitter noemt ze zichtzelf nog steeds de prinses van Luxemburg, op Instagram is de titel weg. Bij het begin van volgend schooljaar mag ze op geen enkele manier naar de titel verwijzen. Dan wordt ze gewoon Tessy Antony-De Nassau. De koninklijke familienaam mag ze wél houden omwille van de kinderen.

Entertainmentblad Hello! kon de ‘prinses’ strikken voor een interview. Daarin reageert ze lauwtjes op het verlies. “Het geeft niet. Een titel maakt je niet wat je bent. Een vrouw heeft haar eigen innerlijke waarde en het gaat niet om wie je trouwt of wiens naam je draagt, het gaat om wat je zelf hebt bereikt.”

De Nederlandse koningin Máxima stal dinsdagavond de show in het Koninklijk Paleis in hoofdstad Amsterdam, waar ze het corps diplomatique ontving. Voor de gelegenheid droeg ze niet één, maar twee outfits. Eerst verscheen ze in een groen broekpak van Jan Taminiau. Vervolgens trok ze een witte asymmetrische avondjurk aan van de Britse designer Stella McCartney. Dit kledingstuk, dat ze combineerde met zilverkleurige oorbellen en een dito tiara, is wellicht nieuw in haar garderobe. Het was de eerste keer dat ze met de creatie in het openbaar verscheen.

© Isopix

Leuke beelden uit Denemarken, waar koningin Margrethe een nieuw pandaverblijf mocht openen in de dierentuin van hoofdstad Kopenhagen. Dat gebeuren verliep echter niet zoals gepland. Het strikje losmaken, nochtans een van de specialiteiten van koningen en koninginnen, lukte niet zo vlot. De vorstin moest prutste er al lachend aan en gooide het ding vervolgens gewoon opzij. Et voilà, leek ze uit te beelden met haar handen in de lucht toen het probleempje opgelost was.

© REUTERS

In Zweden moest prins Daniel dan weer zijn officiële verplichtingen annuleren wegens ziekte. Het paleis communiceerde niet over de aard van zijn gezondheidsproblemen, maar een woordvoerder stelde gerust dat er niets ernstigs aan de hand is. Op basis van zijn statement wordt gefluisterd dat hij in bed lag met griepje. Volgende week gaat de prins wellicht weer gewoon aan de slag en zal hij onder meer de Zweedse voetbalbond bezoeken.