TREND. Een vloer met spikkels

Harde kleuren, geometrische vormen, pastelroze en gespikkelde vloeren. Zo zagen onze interieurs er in de kitscherige jaren tachtig kort samengevat uit. De eigenzinnige vloer met spikkels is nu echter hipper dan ooit. Marmer is out, terrazzo is in.

VVA

Hoewel terrazzo oorspronkelijk enkel als vloer gebruikt werd, is het nu een multifunctioneel materiaal dat in zowat alle ruimtes van het huis geïntegreerd wordt. Van vloer tot plafond. De populariteit van het product valt gemakkelijk te verklaren. Het heeft niet enkel een uniek karakter, dankzij zijn eigenzinnige prints en de vele beschikbare kleurtinten, het is ook erg duurzaam. Niet voor niets geldt het als hét alternatief voor marmer.

In de keuken wordt het materiaal hoofdzakelijk als vloer, keukenwerkblad of spatwand gebruikt. Ook hier kan je het subtiel in de ruimte integreren, door te kiezen voor een vloer met een onopvallende, kleine spikkel of door het als werkblad voor een eiland te benutten. Heb je meer lef? Ga voor een drukke, kleurrijke print op de vloer en de wand.

© figr.com.au, jessicapaster.com, standaard.be en lumaxhomes.com

Een badkamer met een extraatje? Waarom niet. In de badkamer kan de volledige ruimte, zowel de vloer als de wand, in dit materiaal uitgewerkt worden en dit zonder zichtbare naden. Een douche die volledig in dit materiaal uitgewerkt is, is ongetwijfeld de trekpleister van je badkamer.

© papernstitchblog.com, homeofpondo.com en homedeco.nl

Ook in de andere ruimtes van het huis kan je dit materiaal aan bod laten komen: in de trappenhal, de slaapkamer, de woonkamer … Wil je liever geen te permanente beslissingen maken, kies dan voor een tapijtje, kussens of behangpapier met terrazzoprint.

© italianbark.com

© homease.nl, homedecorss.com, truevinestudios.com en italianbark.com

Shopping? Behangpapier - 60 euro - Ferm Living, kussen - 7 euro - Kwantum, tafellamp - 85 euro - Bloomingville, wandklok - 7,45 - Maisons du Monde, hanglamp - 223 euro - Bentu Design, bijzettafeltje in kubusvorm - 145 euro - Serax, bijzettafeltje met blad in terrazzo - 79,95 euro, Maisons du Monde, duo van bloempotten met staander - 59 euro - Hakuun, tafel met blad in terrazzo - 450 euro - Normann Copenhagen en tapijt - 238 euro - La Redoute

Meer over trends interieur

Niet te missen