© EPA-EFE

Nog niet op tv maar nu al bekroond: serie ‘De twaalf’ wint in Cannes

De Vlaamse fictiereeks ‘De twaalf’ heeft de prijs voor het beste scenario gewonnen op Canneséries, een Frans festival dat de beste reeksen van over de hele wereld bekroont.

De twaalf gaat over een volksjury die op een Belgisch assisenproces moet beslissen over de schuld of onschuld van een gerespecteerde schooldirectrice die wordt beschuldigd van twee moorden. De directrice wordt vertolkt door Maaike Cafmeyer, andere rollen zijn voor Josse De Pauw, Johan Heldenbergh, Lynn Van Royen, Maaike Neuville, Tom Vermeir, Charlotte De Bruyne, Zouzou Ben Chikha, Piet De Praitere, Peter Gorissen en Anne-Mieke Ruyten.

Het scenario werd geschreven door Sanne Nuyens en Bert Van Dael, die het verhaal van de bekroonde reeks ‘Beau Séjour’ bedachten. De reeks is ten vroegste dit najaar op Eén te zien.

Hoofdprijs voor Perfect Life

De hoofdprijs op Canneséries was voor ‘Perfect Life’, een reeks over het leven van drie Spaanse dertigers. De serie won ook een prijs voor de drie hoofdrolspeelsters. Ook de fictiereeks Studio Tarara was genomineerd voor beste scenario.

De jury van Canneséries bestaat uit mensen uit de televisiewereld, onder wie actrice Emma Mackey (bekend uit ‘Sex education’ van Netflix), Baran bo Odar (regisseur van onder andere ‘Dark’), en Katheryn Winnick (‘Love & other drugs’ en ‘Bones’).

© EPA-EFE

© AFP

© AFP

© EPA-EFE

© EPA-EFE

© AFP

Bekijk hier onze volledige tv-gids

MEEST BEKEKEN VIDEO'S