Mode

Rodarte is het volgende modehuis dat inzet op grotere kledingmaten

Print
Rodarte is het volgende modehuis dat inzet op grotere kledingmaten

Foto: Rodarte

Verrassend nieuws vanuit het kamp van het Amerikaanse modehuis Rodarte. Het brengt in samenwerking met Universal Standard een collectie plus-sizemode uit. En mooi meegenomen: ook de prijzen liggen lager dan wat we er anders van gewoon zijn.

Rodarte werd in 2005 opgericht door de Californische zussen Kate en Laura Mulleavy. In het veertienjarig bestaan van hun modehuis hebben ze zich nog nooit aan grote maten gewaagd, maar daar komt nu verandering in. In samenwerking met Universal Standard, dat gespecialiseerd is in mode van maatje 00 tot 72, brengt het een collectie van vier kledingstukken uit.

Het gaat om een jurk, een blouse, een jumpsuit en een rok, telkens in rood, poederroze of zwart. En die zijn nu al verkrijgbaar via de webshop van Universal Standard. De prijzen variëren tussen 150 dollar (133 euro) voor de blouse en 240 dollar (212 euro) voor de jumpsuit. Een stuk goedkoper dus dan wat je normaal moet neertellen voor een creatie van Rodarte.

Het Amerikaanse modehuis is niet het eerste die op plus-sizemode springt. Het werd onder meer voorafgegaan door Victoria Beckham, Givenchy, Mara Hoffman, Prabal Gurung en Altuzarra .

Niet te missen