© Marc Herremans/phn

Nuyens en van Aert opnieuw verhoord over overlijden Michael Goolaerts

Nick Nuyens en de renners van Vérandas Willems-Crelan zijn in maart opnieuw verhoord door de Franse politie over het plotse overlijden van Michael Goolaerts in Parijs-Roubaix. Zo moest ook Wout van Aert opnieuw een verklaring afleggen.

jpdv

“Dat verhoor was pure waanzin”, zegt Nuyens in weekblad Humo. “Er kwamen vragen als: Vindt u het normaal dat zo’n jonge renner sterft? Hoe komt dat? Op de plek waar hij is gevallen, lag een fietscomputertje van een andere renner. Hoe verklaart u dat? Daar heb ik allemaal geen antwoord op.”

Nuyens hekelt vooral de manier waarop het Franse gerecht communiceert: “Hartfalen, zo luidde het verdict. Tot we de procureur de volgende dag op de Franse televisie zagen verklaren dat het lichaam niet werd vrijgegeven: er werd een onderzoek naar de doodsoorzaak ingesteld. Dat was het begin van een mensonwaardige communicatie die tot op vandaag voortduurt. Dat neem ik de Fransen enorm kwalijk. Was Michael geen wielrenner geweest, het zou allemaal veel vlotter verlopen zijn. Ik heb in dit onderzoek te vaak de indruk gehad dat ze zijn overlijden per se aan doping wilden linken. Er is niets verdachts gevonden, maar ondertussen zijn we een jaar verder en worden zijn ouders nog steeds lastiggevallen.”

© Joren De Weerdt

© GOYVAERTS/GMAX Agency

Meer over Michael Goolaerts