LFC A-Team Lommel kampioen 2de provinciale futsal

Print

Foto: Joery Vandormael

Lommel - Het doek is gevallen over het kampioenschap in tweede provinciale A van de Limburgse futsalcompetitie. Na een 0-4 overwinning op het terrein van Liko Genk, verzekerde LFC A-Team Lommel zich van de titel in deze reeks. En dat het verdiend mag worden genoemd, bewijzen de cijfers. Op 23 wedstrijden telde de ploeg 19 overwinningen, werd er driemaal gelijk gespeeld en slechts éénmaal verloren.

Ook in 2017-2018 had LFC A-Team Lommel een vrij succesvol seizoen gespeeld. Het trad voor het eerst in hun bestaan aan in de tweede provinciale en eindigde mooi in de bovenste gelederen van het eindklassement. Als kers op de taart geraakte de ploeg na een bijzonder mooi parcours tot in de kwartfinales van de Beker van Limburg. Er was een tweede nationaler nodig om hen een halt toe te roepen.

In het huidige seizoen kende LFC A-Team dan weer een schitterende start met een thuiszege tegen Hasselt. De ploeg was meteen vertrokken en leek al vroeg in het seizoen het te kloppen team. VHC United Houthalen en Liko Genk bleken de grote uitdagers, maar alle hoop werd hen ontnomen in de rechtstreekse duels, die LFC A-Team Lommel met glans wist te winnen. En zo werd de ploeg onder leiding van coach Glenn Leten, die halverwege het seizoen overnam van Kristof Van Hout, verdiend kampioen.

Vriendenploeg

LFC A-Team Lommel zal dus volgend seizoen aantreden op het hoogste niveau in Limburg, namelijk in eerste provinciale. Het is een bekroning van een succesverhaal dat in 2007 begon als een vriendenploeg. Maar vanaf 2014 begon de club van voorzitter Philippe Haesendonckx aan hun opmars met de kampioenenviering in vierde en opnieuw in 2017 in derde provinciale. Met de titel van tweede provinciale erbij, speelde de ploeg dus al voor een derde maal kampioen op zes seizoenen. En wie weet waar dit kan eindigen…

De selectie: Glenn Vromans (D), Ben Brebels (D), Servet Bathiyar, Stijn Brusselaers, Eduardo De Aguir, Alban Grepi, Rob Janssen, Kushtrim Llapashtica, Jasper Mannaerts, Maarten mannaerts, Jonas Meeus, Kristof Meeus, Milos Melis en Mathias Rombouts.
Technische staf: Glenn Leten (T1), Kristof Van Hout (T1), Sven Van Hout (Afg) en voorzitter Philppe Haesendonckx.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio