Theater Filet Puur recycleert PET-flessen voor nieuwe voorstelling

Print

Foto: Liesbeth Münks

Bilzen - Een simpele Facebookoproep volstond om familie en kennissen aan te sporen hun plastieken flessen bij te houden. Binnen de kortste keren verzamelde Theater Filet Puur tientallen zakken vol PET flessen. Deze krijgen binnenkort een nieuw leven in "#VAIZDA"de jongste voorstelling van Theater Filet Puur.

Geshockeerd door beelden van de 'plastic soup' in de media besloot Theater Filet Puur om dit seizoen een voorstelling te maken over de "fast-forward wegwerpmaatschappij". Een brandend actueel thema. Al snel werd duidelijk dat ze de overvloed aan plastiek ook in het decor terug wilden laten komen. In amper een paar weken tijd verzamelden familie, vrienden en sympathisanten een massa aan PET-flessen. Voor velen bleek dit een eye-opener: "Door een paar weken je afval bij te houden, besef je pas hoeveel je verbruikt", aldus één van de flessenverzamelaars die besloot om na deze voorstelling enkel nog herbruikbare flessen te gebruiken.

Benieuwd naar wat Theater Filet Puur doet met deze flessen? Kom dan zeker kijken naar #VAIZDA. En neem gerust je klimaatspijbelaars mee, want de voorstelling is ook geschikt voor tieners. Voorstellingen op donderdag 18 april om 20.15 uur, vrijdag 19 april om 20.15 uur, zaterdag 20 april om 15 en 20.15 uur in CC De Kimpel, Eikenlaan 25 in Bilzen.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio