Limburgse paracommando’s aanwezig bij herdenkingsplechtigheid

Print

Eisden

Maasmechelen - Het is ondertussen 25 jaar geleden dat de tien paracommando’s in Kigali Rwanda werden vermoord. Op zondag 7 april ging een afvaardiging van de Vriendenkring paracommando Regionale Limburg in op de uitnodiging van de Regionale Vriendenkring Charleroi om deel te nemen aan de herdenking van de tien vermoordde paracommando’s.

Het was op de begraafplaats van Frasnes-Lez-Gosselies waar korporaal Marc Uyttebroeck, afkomstig uit de regio van Charleroi, zijn laatste rustplaats heeft gekregen in de nabijheid van zijn familie. Ook werd hier Korporaal Debatty herdacht, eveneens uit dezelfde regio, maar die helaas geen laatste rustplaats heeft. Het werd een ingetogen plechtigheid in aanwezigheid van de plaatselijke autoriteiten, familie, paracommandovrienden en sympathisanten. Na de plechtigheid werd nog wat nagepraat in het gemeentehuis en contacten gelegd voor toekomstige bijeenkomsten.

Limburgse (ex-)paracommando’s die zich willen aansluiten bij de vriendenkring zijn steeds welkom op vrijdag vanaf 20 uur in het clublokaal op adres: Wipstraat z/n, 3630 Eisden.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio