Preselectie Belgian Cats voor EK ’19 in Servië

Print
Preselectie Belgian Cats voor EK ’19 in Servië

Foto: BELGA

Coach Philip Mestdagh en de sportieve staf van de Belgian Cats presenteren een preselectie van 19 speelsters richting het Europees Kampioenschap (27 juni-7 juli) in Servië-Letland. Nieuw in de selectie is Celeste-Trahan Davis. De Amerikaanse, die al zes jaar bij Castors Braine speelt, hoopt in mei over de Belgische nationaliteit te beschikken. Hind Ben Abdelkader zit ook opnieuw in de preselectie.

Op 14 en 15 mei is er de medische check-up en van 17 tot 24 mei wordt er getraind in SportCampus De Lange Munte in Kortrijk . Van 25 mei tot 3 juni is er de stage in Japan, met ook twee oefeninterlands tegen het thuisland. Van 6 tot 10 juni vertoeven de Cats in Spanje waar het in Zaragoza deelneemt aan een vierlandentornooi met Spanje, Rusland en Italië. Van 14 tot 16 juni is er een internationaal tornooi in België (Brussel-Zuidpaleis) waarvoor Spanje, Canada en China uitgenodigd zijn. Op 21 en 22 juni staan de laatste twee oefenwedstrijden in België op het programma. Tegenstander is Italië. Op 21 juni wordt de wedstrijd in Wevelgem betwist en de partij op 22 juni vormt de “uitwuifwedstrijd” in SportCampus De Lange Munte in Kortrijk. Op 24 juni vertrekken de Belgian Cats dan richting Servië waar op 27 juni het EK aanvat. Ticketverkoop voor de oefeninterlands start op 1 mei.

De EK-loting in de Servische hoofdstad Belgrado bracht voor de Belgian Cats alvast een stevige opdracht. De selectie van bondscoach Philip Mestdagh zit in poule D met Rusland (Nr. 11 op de mondiale ranking), Wit-Rusland (Nr. 13) en gastland Servië (8ste). The Belgian Cats bekleden momenteel de 16de plaats op het mondiale vlak.

Het EK gaat door van 27 juni tot en met 7 juli en in Letland en Servië. De Belgian Cats spelen de eerste ronde in Zrenjanin. Emma Meesseman en haar ploegmaats openen tegen Rusland, dan wacht Wit-Rusland en tenslotte volgt gastland Servië. Bij kwalificatie voor de eindfase gaan de Cats naar Belgrado. Er worden reizen voor de fans georganiseerd om the Cats tijdens het EK in Servië aan te moedigen. Alle info op http://www.basketbelgium.be. (cpm)

Preselectie Belgian Cats: Julie Allemand, Marjorie Carpréaux, Juli Vanloo, Hind Ben Abdelkader, Elise Ramette, Kim Mestdagh, Hanne Mestdagh, Lore Devos, Antonia Delaere, Jana Raman, Laure Resimont, Heleen Nauwelaers, Emma Meesseman, Hatty Bende , Manon Grzesinski, Celeste Trahan-Davis, Kyara Linskens, Ann Wauters, Serena-Lynn Geldof