Tweede seizoen van #LikeMe gaat door ondanks arrestatie programmamaker

Print
Tweede seizoen van #LikeMe gaat door ondanks arrestatie programmamaker

De VRT heeft beslist om de samenwerking met het productiehuis Fabric Magic verder te zetten, waardoor de productie van het tweede seizoen van de Ketnet-reeks #LikeMe doorgaat zoals gepland. Dat meldt de openbare omroep maandag, nadat vrijdag bekend raakte dat een van de bedenkers van het programma in de cel zit op verdenking van zedenfeiten tegenover minder- en meerderjarigen.

B.V.O. is een van de zaakvoerders van Fabric Magic, en was als choreograaf een van de bedenkers van #LikeMe. Afgelopen vrijdag bevestigde de raadkamer zijn aanhouding, op verdenking van verkrachting ten aanzien van minder- en meerderjarigen, aanranding van de eerbaarheid en aanzetten tot ontucht.

“B.V.O. heeft in overleg met productiehuis Fabric Magic beslist om tijdelijk terug te treden als zaakvoerder zolang het onderzoek loopt. Als gevolg van deze beslissing kan de samenwerking van VRT met Fabric Magic doorgaan”, zegt de VRT maandag.

Het parket opende vorige zomer een opsporingsonderzoek naar de man nadat er een klacht was ingediend door een vermeend slachtoffer. In de loop van het onderzoek kwamen nog drie andere slachtoffers in beeld. In totaal gaat het nu om drie minderjarigen en één meerderjarige. De feiten zouden dateren van voor 2014, terwijl het productiehuis werd opgericht in het voorjaar van 2016.