Basisscholen uit Linter steunen Een Hart Voor Senegal

Print
Sint-Truiden - De basisscholen van Neerlinter en Drieslinter houden ieder jaar een paasactie. Ditmaal verkochten de leerlingen zelfgemaakte zeepjes, paaseitjes en Senegalese handwerkjes voor de bouw van een kleuter- en lagere school in Senegal.

Ieder jaar steunen de Vrije Basisscholen van Neerlinter en Drieslinter een project tijdens de vastenmaand en paasactie. Dit jaar kozen ze om de bouw van een kleuter- en lagere school in Bäy Dekk - Mbour - Senegal te steunen. De leerlingen verkochten zelfgemaakte zeepjes, paaseitjes en handgemaakte werkjes uit Senegal.
Vorige vrijdag, op de laatste schooldag voor de paasvakantie, wandelde iedereen mee op de Vastentocht. Na een mooie wandeling, onder een stralend zonnetje waren ze allen terecht fier op de mooie som die ze samen vergaarden.
De juffen hadden de cheque al klaar, doch de directeur kwam nog aangelopen met extra ontvangsten, zodat er in totaal de mooie som van 1.413,04 euro geschonken werd aan een afvaardiging van Een Hart Voor Senegal vzw. Deze danken dan ook van ganser harte de leerlingen, leerkrachten en directie voor de zeer mooie steun.
Men kan de bouwwerken volgen op de website en Facebookpagina van Een Hart Voor Senegal vzw.
Foto's: Eddy Kellens


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio