Code geel tot maandagavond

KMI waarschuwt voor fel onweer: ook Limburg ontsnapt niet

Print
KMI waarschuwt voor fel onweer: ook Limburg ontsnapt niet

Themabeeld Foto: if

Het dreigt maandag in de loop van de avond bijzonder hard te gaan regenen in Vlaanderen. Met name in Limburg, Vlaams-Brabant en later ook in Antwerpen is de kans op een onweer groot. Door de windstilte zouden die onweders lokaal ook nog eens voor wateroverlast kunnen zorgen. Het KMI kondigt in die drie provincies daarom een code geel af.

Het Koninklijk Meteorologisch Instituut (KMI) waarschuwt maandag voor “felle buien met onweer” in het oosten van het land met “op sommige plaatsen veel neerslag in korte tijd”. Daarom geldt vanaf 18 uur in de provincies Limburg en Vlaams-Brabant, en vanaf 20 uur in de provincie Antwerpen, code geel. Om 23 uur zou het meeste leed geleden moeten zijn.

Weerman Ruben Weytjens beaamt: “Limburg bleef zaterdag gespaard, maar vandaag maken alle gemeenten kans op stevige buien, onweer en zelfs hagel. De felste buien zullen plaatsvinden tussen 18u30 en ongeveer middernacht. Morgen zullen geen zware buien meer plaatsvinden, maar het zal wel langdurig blijven regenen in heel Limburg.”

Oproep

Hield het onweer bij jou lelijk huis? Stuur je foto’s en filmpjes naar hier@reageren.be Vergeet zeker niet je naam te vermelden en ook de plaats waar het beeldmateriaal genomen is.

KMI waarschuwt voor fel onweer: ook Limburg ontsnapt niet
Het KMI kondigt dinsdag code geel af in de provincie Limburg, Foto: KMI