Maaseiker 50-plussers bezoeken zustergemeente

Print
Maaseik - Iedere Vlaamse gemeente heeft wel ergens een zustergemeente. Maaseik zocht het niet te ver bij Echt-Susteren in Nederland en Wegberg in Duitsland. Die laatste stad werd bezocht door de actieve seniorenvereniging 50én uit Maaseik, en dat bleek een schot in de roos.

50én Maaseik maakte eerst een tussenstop in Roermond. Kapel in ’t Zand maakte indruk op de aanwezigen. Niet alleen vanwege de rijke ontstaansgeschiedenis, maar ook om de talrijke tegeltjes in de hal en het mooie Lievevrouwenbeeldje. Het was alvast een geslaagde opwarmer voor wat komen moest: een bezoek aan het vlasmuseum in Wegberg. Groot is het museum niet, wel gezellig en bijzonder leerrijk was de rondwandeling met als hoogtepunt een authentieke Duitse broodmaaltijd. Met alles erop en eraan, zoals velen zich konden herinneren uit vroegere bezoeken aan de Bondsrepubliek.

De dag werd afgesloten in Venlo. Een aangename stad die de Maaseiker 50-plussers op 17 april kruisen op weg naar Apeldoorn. Onderweg zal de vereniging dan halthouden voor het bekende Pluimveemuseum in Barneveld. Kwestie van na te gaan waar de paaseieren van komen.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio