Vrouwenpeloton stond klaar om te vertrekken en toch last organisatie GP Dottignies af: “Wilden geen tweede Stef Loos”

Print
Vrouwenpeloton stond klaar om te vertrekken en toch last organisatie GP Dottignies af: “Wilden geen tweede Stef Loos”
Dottignies / Dottenijs / Dottignies / Dottenijs / Dottignies / Dottenijs / Dottignies / Dottenijs / Dottignies / Dottenijs -

De GP Dottignies (1.2), de derde manche in de Lotto Cycling Cup, werd vandaag in de laatste minuten voor de start afgelast omdat er niet genoeg veiligheidsmotoren waren. De koers werd vorig jaar gewonnen door Ronde-winnares Marta Bastianelli die ook vandaag weer aan de start stond.

De rensters stonden al in vol ornaat klaar aan de startlijn in het Waalse Dottenijs toen de koersdirectie onder leiding van Marc Duquesnoy besloot om de wedstrijd van 122 kilometer af te gelasten. Reden daarvoor was het tekort aan mobiele seingevers waardoor de veiligheid van de rensters niet gegarandeerd kon worden. “Ik heb tot vlak voor de start nog rondgebeld naar seingevers, maar niemand kon. Toen heb ik in samenspraak met de federatie besloten om de wedstrijd te annuleren”, duidt Duquesnoy zijn beslissing.

“Ik wilde ook het scenario van de Mémorial Alfred Gadenne vermijden”, legt de koersdirecteur verder uit. Een groepje renners kwam toen op een onbewaakt stuk terecht waarna een bestelwagen op de groep inreed. Drie renners raakten zwaargewond, waarvan een - Kempenaar Stef Loos - in het ziekenhuis overleed aan zijn verwondingen.

Niet alleen de seingevers ontbraken...

Het tekort aan veiligheidsmotoren was niet het enige probleem waarmee de organisatie te kampen kreeg. Afgelopen nacht gingen dieven aan de haal met de aankomstboog. “Bedankt aan de dieven die vannacht onze boog stolen. Door jullie komen we nu zwaar in de problemen”, aldus Duquesnoy vanmorgen.