Kopschoppers moeten naar gesloten instelling, derde verdachte opgepakt

Print

De twee minderjarigen ‘kopschoppers’ die afgelopen weekend werden gearresteerd, worden door de jeugdrechter in de gesloten instelling van Everberg geplaatst. Dat meldt de persrechter van de jeugdrechtbank.

Afgelopen weekend door op sociale media een filmpje op waarin te zien is hoe de 17-jarige A. twee trappen uitdeelt op het hoofd van een man in het premetrostation Astrid in Antwerpen. De 59-jarige Jef getuigde hoe hij plots werd omsingeld en gedwongen werd zijn geld af te geven.

LEES OOK: Slachtoffer van zinloos geweld in Antwerpse metro reageert

Het 59-jarige slachtoffer deed zaterdagnamiddag aangifte van de feiten. “Hij werd belaagd op het moment dat hij op de eerste tram aan het wachten was”, zegt het parket. “Het slachtoffer deed ook aangifte van de diefstal van zijn smartphone. Op dat moment is er een onderzoek gestart.”

“Totaal onaanvaardbaar”

Dat belandde in een stroomversnelling door een filmpje dat zondagochtend op sociale media werd verspreid. De lokale recherche van Antwerpen kon de 17-jarige verdachte die op de beelden te zien is identificeren. Hij werd in de loop van zondag gearresteerd. Zijn 17-jarige medeverdachte kon ook gevat worden.

Het parket Antwerpen heeft de twee 17-jarigen deze voormiddag voor de jeugdrechter gebracht, omdat er erg zwaar getild wordt aan de feiten die ook totaal onaanvaardbaar zijn. “De 17-jarige die in het filmpje te zien is, heeft enkele voorgaanden. Hij staat niet onder toezicht van de jeugdrechter voor strafbare feiten”, aldus het parket.

Ook een derde verdachte is ondertussen opgepakt.