Wie toppers als Van Aert en Van Avermaet wil spotten, trekt best donderdag en vrijdag naar de kasseistroken van Parijs-Roubaix

Print
Wie toppers als Van Aert en Van Avermaet wil spotten, trekt best donderdag en vrijdag naar de kasseistroken van Parijs-Roubaix

Foto: BELGA

Brussel -

Heel wat ploegen verkennen Parijs-Roubaix komende week. De meest teams doen dat op donderdag en vrijdag vooraleer ze afreizen naar de start van de Helleklassieker in Compiègne.

AG2R verkent met kopman Oliver Naesen op donderdag. “Onze verkenning start in Troisvilles, de eerste van 29 kasseistroken, 2,2 km lang,” klinkt het bij de ploeg van de Waaslander die zondag zevende werd in de Ronde van Vlaanderen.

Het wordt donderdag druk op de kasseistroken, al verkennen de meeste teams niet de eerste stroken zoals AG2R en starten ze pas iets voor het Bos van Wallers. Zo zal het Bora-hansgrohe van Peter Sagan in de buurt van Denain vertrekken op donderdagochtend. Overigens wordt de winnaar van vorig jaar op donderdagnamiddag verwacht in de kleedkamer van de Vélo Club de Roubaix waar de officiële onthulling volgt van zijn naamplaatje op een oude douche, een eer die alleen oud-winnaars te beurt valt.

Wout van Aert verkent met zijn ploeg Jumbo-Visma eveneens op donderdag. “Hij werkte de laatste 100 kilometer van de Helleklassieker, tot en met de finish op de piste van Roubaix, af”, klinkt het bij persverantwoordelijke Ard Bierens. Ook Lotto Soudal is donderdag te vinden op de kasseistroken.

Greg Van Avermaet verkent dan weer met zijn CCC-ploegmaten op vrijdag, net zoals Deceuninck-Quick.Step.