Celebs

Dit juweeltje van Kim Kardashian veroorzaakt ophef

Print
Dit juweeltje van Kim Kardashian veroorzaakt ophef

Foto: ig

De Amerikaanse realityster Kim Kardahsian heeft afgelopen weekend een foto van zichzelf in de natuur gedeeld. Op het kiekje draagt ze een witte jurk en een maang tikka, een juweel dat vrouwen in India dragen. Dat Kardashian uitpakt met het sieraad vinden veel dames met Zuid-Aziatische roots écht niet kunnen.

Het juweel bestaat uit een ketting, die in het haar wordt vastgemaakt. Aan het uiteinde hangt de Agya Chakra, een bedeltje dat verticaal tegen het voorhoofd wordt gedragen. Met deze term wordt het ‘derde oog’ bedoeld, één van de zes primaire chakra in het lichaam volgens de hindoetraditie.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sunday Service Vibe 📷 @elirusselllinnetz

A post shared by Kim Kardashian West (@kimkardashian) on

Dat sieraad is onlosmakelijk verbonden met Indische folklore. Vrouwen dragen het voor het eerst als ze trouwen, daarna op speciale gelegenheden. Veel dames met een Indische achtergrond vinden dat Kim Kardashian het recht niet heeft om met het accessoire te pronken. De critici beschuldigen haar van culturele toe-eigening.

Kim Kardashian heeft al ervaring met dit soort beschuldigingen. Vorig jaar kreeg ze nog kritiek op haar ingevlochten haren. Ze toonde haar coupe via Snapchat en vertelde aan haar fans dat ze voor ‘Bo Derek-vlechtjes’ had gekozen. Dat schoot in het verkeerde keelgat. De reden? Derek is een blanke actrice die vlechtjes had in ‘10’, een film uit 1979. Het probleem hier is dat ze knipoogde naar haar, terwijl de zogenaamde fulani vlechten een typisch Afrikaans kapsel zijn. Een half jaar later verscheen ze opnieuw met het kapsel en ook toen werd ze beschuldigd van culturele toe-eigening.

Dit juweeltje van Kim Kardashian veroorzaakt ophef
Foto: pn

Niet te missen