Vrijwilligers verzamelen hulpgoederen voor Estland

Print
Vrijwilligers verzamelen hulpgoederen voor Estland

Foto: Bob Vranken

Hechtel

Hechtel-Eksel - Op 26 maart 2019 werd voor de derde maal in Hechtel-Eksel een vrachtwagen met hulpgoederen geladen voor de evangelische kerk van Valga in Estland.

Omstreeks 20 uur arriveerde de vrachtwagen vanuit Nederland om te worden volgeladen met allerlei hulpgoederen. Dit jaar gebeurde alles in samenwerking met het Belgium Mission Team, gelegen langs de Hasseltsebaan (De Hoef) in Hechtel. Iedere keer was het maar zoeken naar een geschikte opberging en dit jaar bood Ward Maesen een plaats aan in zijn stockeerruimte. Ward is de leading person achter het B.M.T..

Met ongeveer een twintigtal vrijwilligers werd de truck met 20,5 ton kleding, fietsen, meubilair, kinderspeelgoed, keukengerei, elektrische toestellen enzovoort volgeladen. In ongeveer een drietal uur was de klus geklaard en kon de chauffeur vertrekken richting Estland. "Na een week hadden we een blij telefoongesprek met de pastor uit Valga", klinkt het bij de vrijwilligers Bob Vranken en Marco Vervaeren. "Alles was goed aangekomen op de bestemming. Afgaand op de dankbaarheid zijn we alweer gemotiveerd om verder steun te leveren aan de armoelijdende bevolking van Estland en de andere Baltische staten."

Speciale dank gaat ook nu weer uit naar de burgemeester en het schepencollege van Hechtel-Eksel voor hun milde steun, zodat deze vracht vervoerd kon worden.

Van 7 tot 11 mei 2019 zullen Bob en Marco afreizen voor een werkbezoek naar Estland. Wie meer te weten wil komen over het project, mag altijd contact opnemen langs netedal@telenet.be


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio