Celebs

Meghan dumpt dokters van de Queen en neemt haar eigen bevallingsteam in dienst

Print
Meghan dumpt dokters van de Queen en neemt haar eigen bevallingsteam in dienst

Foto: AFP

Meghan Markle wil niet dat haar bevalling in goede banen geleid wordt door “mannen in uniformen” en dus heeft ze de dokters van de Queen gedumpt. De hoogzwangere hertogin van Sussex heeft haar eigen bevallingsteam in dienst genomen, meldt The mail on sunday.

De laatste dagen van haar zwangerschap gaan niet rimpelloos voorbij voor Meghan Markle (37) en prins Harry. Zo voerden de twee nog enkele belangrijke wijzingen door aan het team van verloskundigen dat de bevalling in goede banen zal leiden.

Het opmerkelijkste daarbij is dat Alan Farthing en Guy Thorpe-Beeston, gynaecologen die gespecialiseerd zijn in risicobevallingen en de drie kinderen van prins William en Kate Middleton op de wereld hielpen brengen, gedumpt worden. Het koninklijk protocol in het Verenigd Koninkrijk schrijft wel voor dat de twee niet volledig buitenspel gezet kunnen worden en dus zullen ze nog steeds aanwezig zijn bij de bevalling, maar als alles goed gaat zullen ze daar geen rol in spelen.

Eigen mensen

Volgens een koninklijke bron wil Meghan niet dat “mannen in uniform” haar bijstaan tijdens de bevalling. “Ze was erg duidelijk dat ze haar eigen mensen wilde. Enkelen van ons waren daar wel verbaasd over.” Een andere bron noemt het verrassend. “Die dokters van de Queen zijn de besten van de besten. Hun rol zal erg klein zijn, als alles volgens plan verloopt.”

De Britten beschouwen die beslissing van Meghan als onnodige uitgaven, want de dokters van de Queen werken vrijwillig. Het team dat de hertogin aanstelt, zal wellicht wel tienduizenden pond aanrekenen.

Het is niet de eerste keer dat Meghan keet schopt in de familie door het protocol aan haar laars te lappen. Ze kondigde ook al aan dat ze niet van plan is om met haar pasgeboren kind te zullen poseren op de trappen van het ziekenhuis, zoals Kate Middleton en Diana het haar voordeden.

Niet te missen