Boze Anderlechtsupporters verzamelen zich voor stadionpoort na nul op negen: “Coucke buiten!”

Print

De supporters van Anderlecht roerden zich na de nul op negen voor paars-wit in Play-off 1. Een boze menigte dromde samen voor de stadionpoorten. “Shame on you” en “Coucke buiten”, klonk het luid.

’t Is hier Anderlecht, niet F.C. De Kampioenen. En nog: jullie hebben die reeks van 21 jaar al om zeep geholpen, er blijven jullie nog acht matchen over om die van 55 jaar niet te verpesten, verwijzend naar de kwalificatie voor Europees voetbal.

De spandoeken die de Anderlecht-fans bovenhaalden tijdens de wedstrijd tegen Antwerp waren niet mals. De supporters eisten een reactie nadat Club Brugge enkele dagen geleden voor het eerst sinds 1998 nog eens had kunnen winnen op Anderlecht. Tegen Antwerp volgde echter opnieuw een pijnlijke thuisnederlaag.

Reden genoeg voor een meute ontevreden supporters om zich voor de stadionpoorten, waar enkele van de voornaamste paars-witte supporterscafés op uitkijken, te laten horen. “Shame on you”, klonk het, om daarna persoonlijk te worden. “Coucke buiten” en “Boeren buiten”, verwijzend naar het Brugse verleden van de nieuwe eigenaar.

Anderlecht heeft nu alle drie zijn wedstrijden in Play-off 1 verloren. Het staat nu pas vijfde, op een plaats die geen recht geeft op Europees voetbal. Bovendien telt het nu al vijf punten achterstand op Antwerp, dat zich steviger op plek vier genesteld heeft.