Laatste zusters vertrekken uit Kanne

Print
Laatste zusters vertrekken uit Kanne

Foto: Miet Debay

Kanne

Riemst - Zondag 7 april werd tijdens de eucharistieviering afscheid genomen van zuster Kostka en zuster Philippa.

In 1929, precies 90 jaar geleden, kwamen er zusters van Maria van Leuven naar Kanne. Helaas komt er begin mei het afscheid en valt definitief het doek over de aanwezigheid van deze zusters in Kanne.
Gedurende die hele tijd hebben tien verschillende zusters een grote rol gespeeld in de school én de parochie in Kanne.
Het begon allemaal met de zusters Serafine, Philomène en Angèle.
In de jaren 50 kwamen de twee overgebleven zusters het team versterken. Al meer dan 60 jaar zijn beiden actief in Kanne. Zuster Kostka was kleuterleidster van de laatste kleuterklas. Zuster Philippa heeft jarenlang de leerlingen van het zesde leerjaar begeleid.
Naast het lesgeven, zorgden zij ook samen met de kinderen en het leerkrachtenteam voor leuke schoolfeesten, mooie eerste communievieringen, kerstfeesten, ...
In de parochie waren zij ook heel nauw betrokken bij de parochieraad, het parochieteam en de liturgische werkgroep.
Zuster Philippa heeft sinds 1975 nog steeds de leiding over het zangkoor. Dat zal binnen enkele weken niet meer hetzelfde zijn, als de zusters vertrokken zijn.
De parochie is de zusters dan ook heel dankbaar en bood hen bloemen aan en een enveloppe. Dit financiële steentje kunnen ze dan gebruiken bij de inrichting van hun nieuwe thuis.
Na de viering vond er een receptie plaats waar zuster Kostka en Philippa rustig de tijd namen om met iedereen een babbeltje te slaan en op de foto te gaan.
Bedankt voor jullie inzet en geniet nu nog vele jaren in jullie nieuwe thuis!

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio