KWB Kwaadmechelen trekt weekend naar zee

Print

Foto: Patrick Bosmans

Kwaadmechelen

Ham - KWB Kwaadmechelen trok naar Westende voor een 3-daagse vol avontuur, plezier en vooral veel vriendschap!

Een weekend met KWB Kwaadmechelen is altijd een avontuur. Twee keer per jaar gaan we met de hele groep op stap voor 3 dagen. Deze keer trokken we naar Westende met 39 volwassenen en 7 kinderen. Slapen deden we in het mooie C-Aparthotel Zon en Zee, maar voor het eten moesten we ons verplaatsen naar een restaurantje in de buurt waar we een lokaal voor onze groep kregen. Na de soep stond er stoofvlees met friet op het programma. Maar toen de helft van de groep het eten voorgeschoteld kreeg, werden we plots op straat gezet… de frietpot stond in brand. Maar liefst 5 brandweerwagens en één politiecombi kwamen met loeiende sirenes aangereden. De kinderen zijn nog steeds onder de indruk. Gelukkig was er niets ernstig aan de hand. De kok had het vuur zelf al kunnen blussen. De rest van de avond hebben we voornamelijk bij kaarslicht verder gegeten want de elektriciteit viel steeds uit door de vervangende frietketels.

Het ontbijt was steeds rijkelijk in het hotel, je zag iedereen genieten van al dat lekkers na een goede nachtrust. Er is geen vast uitgewerkt programma op ons weekend, iedereen trekt in grote of kleine groep naar lokale bezienswaardigheden. Helaas was vertrouwde gids en onze voorzitter Jos Hermans niet aanwezig, die lag ziek in zijn hotelbed, hij heeft dus niet veel mogen meemaken…. Had dit te maken met het aangebrand eten?

De jonge gezinnen trokken samen op pad en gingen een wandeling aan in Nieuwpoort die ons langs de zeehondenverblijven loodste en zo met een overzetboot naar Nieuwpoort centrum bracht. Namiddag beleefden de kinderen een leuke tijd op het strand met het maken van zandkastelen, grachten tot aan de zee en vliegeren. De koude wind kon hen niet deren, de ouders schuilden achter een grote duin. Ook een ijsje aan zee mocht niet ontbreken.

Zondag bezochten we het museum Westfront aan de voeten van wijlen koning Albert op zijn paard. Daar konden we aan de kinderen laten zien hoe het land onder water gezet werd in WO 1. In de namiddag konden we in het zonnetje genieten van de carnavalstoet in De Panne. Heel mooie wagens, maar lang niet zoveel snoep als in Ham.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio