Leesclub Femma Hamont bespreekt 'Mazzeltov'

Print

Foto: Jacqueline Segers

Hamont-Achel - Femma Hamont organiseert regelmatig boekbesprekingen. Julienne reserveert een aantal boeken in de bib in Hamont. Op donderdag 4 april 2019 bespraken de Femma-lezers samen het gelezen boek 'Mazzeltov' van Margot Vanderstraeten.

De schrijfster presteert met dit boek wat elke schrijver groot maakt: tonen hoe mooi en moeilijk het is om mens te zijn onder de mensen. Zij beschrijft het leven van een orthodox-joods gezin, waar religieuze wetten en eeuwenoude tradities heersen. Ze begeleidt de kinderen met hun huiswerk en krijgt zo inzicht in hun leefwijze. De schrijfster en de Joodse familie winnen respect, nieuwsgierigheid en waardering voor elkaar.

Het was voor de Femma-lezers een boeiende uiteenzetting, begeleid door Jeanine van de Heule, aangesteld door Femma Provinciaal. Zij gaf een unieke inkijk in deze gesloten gemeenschap. Het was een verrijkende leesbespreking voor de aanwezigen.

Tot de volgende boekbespreking van Femma Hamont waar iedereen aan kan deelnemen, contact opnemen met Julienne Boonen of je kernlid.

Verslag: Jacqueline Joosten-Segers: PR.
Femma Hamont. www.femma.be/groep/hamont


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio