Een dag puur natuur in Kanne

Print

Millen

Riemst - Eind maart vertrokken het vijfde en zesde leerjaar van basisschool De Driesprong naar het plateau van Castert in Kanne. Zoals elk jaar staken ze de handen uit de mouwen om de natuur een handje te helpen.

’s Morgens kregen de leerlingen eerst uitleg van Maxime, de medewerker van Natuurpunt, over de werken die ze gingen doen en de materialen die ze hiervoor zouden gebruiken. Nadien verdeelden ze de taken.
Vervolgens gingen de leerlingen aan de slag. De ene groep ging het wandelpad vrijmaken terwijl de andere groep de prikkeldraad langs een wei terug vrijmaakte. Dit was nodig omdat het bos anders steeds uitbreidt. De takken en stammetjes die ze snoeiden, legden ze op de takkenwal.

Na het tussendoortje met warme chocomelk gingen de leerlingen terug naar de werkplek. Ze hadden nog een uurtje werk. Tijdens het werken kwamen er paarden voorbij. Zij waren perfect om te testen of het pad goed was.

Na het harde werken was het tijd voor een heerlijke lange middagpauze in de zon. Nadien speelden de leerlingen verstoppertje in de weiden. In de namiddag mochten ze vrij spelen in het bos. Ze kregen een soort natuurpaspoort met opdrachten. Het was een heerlijke dag buiten in de natuur.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio