Trefdag voor ouderraden uit heel Limburg

Print
Tessenderlo - Het Departement Welzijn, Volksgezondheid en Gezin (WVG) organiseerde een trefdag voor alle leden van de ouderenraden uit Limburg. Er daagden meer dan 180 leden op en er waren ook verschillende leden uit de naburige provincies Antwerpen en Vlaams Brabant aanwezig. Schepen van Welzijn Nancy Sanen verwelkomde de deelnemers en leidde minister Van Deurzen in.

De minister benadrukte het belang van participatie van ouderen in de samenleving en kende het ISO ere-voorzitterschap toe aan Jean Perremans uit Leopoldsburg voor zijn jarenlange inzet voor ouderenbelangen. De afdeling uit Genk presenteerde hun woonproject-studie “Oost West…Thuis Best”. Fijn om deze ervaringen te mogen delen recht uit de mond van de betrokkenen. Niels Vandewege van de Vlaamse Ouderenraad zette de trainingen die er bestaan voor ouderen in de kijker.
Na de lunch was het de beurt aan Herman Didden om de werking van de lokale Seniorenraad van Tessenderlo te kaderen binnen de bestaande structuren van Regionale Platformen Ouderenwerking (RPO) en het Interregionaal Overleg Senioren (ISO) en hoe dit paste binnen de Vlaamse Ouderenraad (VLORA). De professoren Ackaert en Lancksweert schetsten de ontwikkelingen en evoluties van het gemeentebeleid en de (on)mogelijkheden tot beleidsparticipatie door de deelnemers.
De afsluiting van de dag gebeurde door Frans Goudeseune, ambtenaar van de dienst WVG. Hij sprak de intentie uit om dergelijk evenement tweejaarlijks te organiseren.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio