Advertentie aangeboden door Ghelamco

© Shutterstock

Sport en ontspanning in Oostduinkerke

Lekker uitwaaien aan zee? Dat doe je in Oostduinkerke. En niet alleen op het lange, brede strand of in de duinen. Zeven weetjes over een van de meest groene kustgemeenten.

Droom je van een eigen stek in het nieuwe project East Dune? Je kan natuurlijk op je terras met volle teugen de zeelucht inademen, en je wandelt zo het strand op. Maar er is nog veel meer te ontdekken.

1. Meer dan 50 km uitgestippelde wandelpadenWandelaars komen volop aan hun trekken met maar liefst 9 uitgestippelde wandelingen in alle maten en soorten. Zin om eens stevig door te stappen? Kies dan de Kruwerswandelroute (10,8 km). Die leidt je over het strand en door de duinen en doorkruist zomaar even vijf natuurgebieden. Stippel je liever je eigen parcours uit? Dat kan natuurlijk ook, via de wandelknooppunten van de Kustwandelroute.

2. 28 km mountainbikeparcoursHou je van een uitdaging? Waag je dan aan de beklimming van de Hoge Blekkerduin op de mountainbike. Maar spaar je krachten, want verder op de Paul Herygersroute kom je ook nog de Steile Weg en de Berglaan tegen. Wie zei alweer dat de kust vlak was?

3. Meer dan 160 km fietsroutesWielertoerist of recreatief fietser, in Koksijde en omgeving is iedereen welkom. Lekker doortrappen richting Franse grens via de Cobergherfietsroute (47 km) of met het gezin door de polders naar Veurne-Ambacht (48 km)? De keuze is aan jou.

4. Surfclub en surfschoolDroom je ervan de golven te doorklieven op een surfplank? In Oostduinkerke vind je de grootste surfschool van België. Je kan er terecht voor privé- en groepslessen golfsurf, windsurf en SUP. Je kan er ook materiaal huren voor die sporten.

5. De Hoge BlekkerHij is welgeteld 33 m hoog, de hoogste duin van het land. Als je hem beklimt, kan je in alle seizoenen genieten van de bijzondere natuur en fantastische vergezichten. Samen met de Doornpanne en de Schipgatduinen vormt de Hoge Blekker trouwens een aaneengesloten duinmassief van 240 ha. Wist je dat Koksijde in totaal over meer dan 700 ha aan natuurgebieden beschikt?

6. Duingebied Ter YdeIn dit uitgestrekt en ecologisch erg waardevol duincomplex van maar liefst 260 ha kan je heel wat dieren tegenkomen. Het natuurgebied is populair bij vogels als de graspieper, de kuifleeuwerik, de wielewaal en de blauwe reiger. Grazers als Shetlandpony’s en Konikpaarden houden er de graslanden kort.

7. Golf ter HilleGenoeg zand, liever een balletje slaan op de green? Architect Jeremy Pern ontwierp Golf ter Hille als een typische linksbaan, waarop het heel anders golfen is dan op de in België meer bekende parkbanen. In de paasvakantie komt het golfseizoen weer volop op gang en zijn er tal van initiatiedagen.

Op zoek naar een unieke stek in deze heerlijke sportieve omgeving? Klik hier