Ook Gossip, Johnny Marr en A Day To Remember komen naar Pukkelpop

Festivals

Ook Gossip, Johnny Marr en A Day To Remember komen naar Pukkelpop

Beth Ditto, frontvrouw van Gossip. Foto: Geert Van de Velde

Hasselt -

Pukkelpop voegt negentien nieuwe namen toe aan de affiche. De grootste: hardcoreband A Day To Remember, ex-Smith Johnny Marr en Gossip, dat een bijzonder reünieconcert komt spelen.

Gossip zakt op zaterdag 17 augustus af naar Kiewit om de tiende verjaardag van doorbraakplaat ‘Music For Men’ te vieren, overigens de eerste keer dat de groep rond frontvrouw Beth Ditto op Pukkelpop staat. Toppers op zondag zijn de melodische hardcoreband A Day To Remember en voormalig The Smiths-gitarist Johnny Marr.

Op vrijdag voegt de organisatie rapper YBN Nahmir, Dounia, singer-songwriter Jeremy Zucker, de Londense electrojazz van The Comet Is Coming en de geflipte Belgen van MDC III en Beraadgeslagen toe. Zaterdag mag TheColorGrey de affiche delen met Gossip, Compact Disk Dummies, deephouse-ster Channel Tres en Mella Dee. Zondag zakken de Australiërs van Airbourne, Simple Creatures - het nieuwe project van Mark Hoppus van Blink-182 -, Girl In Red, LYZZA, het Gentse Curtis Alto en het Nederlandse electronicaduo Weval af.

Het slechte nieuws: Joji en Clairo zeggen af wegens “andere plannen”. Pennywise Bro Hymnt dan weer niet op vrijdag maar zondag. De organisatie belooft nog enkele “spectaculaire verrassingen”.

Pukkelpop 2019, van donderdag 15 tot en met zondag 18 augustus. Alle info op www.pukkelpop.be

Nieuwe Video's