Krijgt de baby van prins Harry en Meghan Markle deze naam?

De zwangerschap van Meghan Markle nadert het einde en de speculatie over de naam van de baby bereikt een hoogtepunt. Fans zijn ervan overtuigd dat zij en prins Harry een meisje krijgen en het kindje Diana zullen noemen.

vwh

Het gokken op de babynaam die de Britse prins Harry en Meghan Markle zullen kiezen, startte al net na de zwangerschapsaankondiging in oktober. Maar nu de geboorte - vermoedelijk in de tweede helft van april - nadert, zien de bookmakers dat de naam Diana alsmaar meer wordt opgegeven als favoriete voornaam. Als deze naam effectief op het geboortekaartje staat, zal het meisje niet de eerste zijn met een naam die een ode is aan Lady Di. Ook prins William en Kate Middleton brachten hommage aan de betreurde prinses. Prinses Charlotte, die op 2 mei vier jaar wordt, heet voluit Charlotte Elizabeth Diana.

Als Meghan Markle straks niet bevalt van een kleine prinses Diana, is de kans volgens de bookmakers groot dat een dochter de naam Victoria krijgt. Die zou dan weer een knipoog zijn naar Harry’s familielid koningin Victoria. Zij regeerde van 1837 tot 1901 over het Verenigd Koninkrijk. Potentiële jongensnamen zijn Albert en Philip, maar fans wedden aanzienlijk meer op meisjesnamen.

Of het nu echt een dochter of toch een zoon wordt, valt nog even af te wachten. Zeker is wel dat de baby een koninklijke titel zal meekrijgen. Meghan Markle mag dan wel niet officieel prinses zijn, haar kinderen worden wel rasechte royals omdat ze dankzij prins Harry koninklijk bloed zullen hebben. Meer nog: als hun eerstgeborene een jongen is, zal deze een extra titel krijgen omdat prins Harry ook hertog van Sussex is. Het is de traditie dat de oudste zoon van een hertog een titel erft van zijn vader. De naam ‘Hertog van Dumbarton’ is momenteel nog vrij.

bekijk ook

Harry grapt over zwangerschap Meghan tijdens bezoek aan school

Meghan Markle komt aan in New York voor peperdure baby shower

Wil je de baby van Meghan Markle en prins Harry zien stampen?