Jonas Nackaerts is ICT-coördinator van het jaar

Print
Jonas Nackaerts is ICT-coördinator van het jaar

Foto: PXL-Education lerarenopleiding

Hasselt - Op 28 maart vond het Vlaams ICT-coördinatorencongres plaats op Hogeschool PXL. Dit congres staat volledig in het teken van ICT in het onderwijs. Iedereen die een rol speelt bij het ICT-gebeuren op school tekende present: coördinatoren, directies, koepels, pedagogische begeleiders, lerarenopleiders, overheden, bedrijven en organisaties.

Tijdens het congres wordt ook een award voor de ICT-coördinator van schooljaar 2018-2019 uitgereikt. Deze unieke wedstrijd is een organisatie van Vicli (Vlaamse ICT-coördinatoren Liga), een initiatief van de lerarenopleiding van Hogeschool PXL en Signpost, ICT-partner voor het onderwijs.

“De verwachtingen van een ICT-coördinator op school door scholengemeenschappen, -groepen en -besturen op de verschillende niveaus zijn hoog, uitgebreid… en zéér divers. Hij moet de ICT-infrastructuur onderhouden, is vaak beleidsmatig en pedagogisch medeverantwoordelijk voor de inzet van ICT op school en dient daarnaast ook nog heel wat kerncompetenties te bezitten zoals teamspeler, verantwoordelijkheid, innovatief, enz. Hij wordt te vaak en misschien wel ten onrechte als manusje-van-alles gezien,” aldus Vicli-voorzitter Koen Vandenhoudt. “Dat is de reden dat wij erg graag deze wedstrijd mee wilden organiseren. De job van de ICT-coördinator mag echt niet onderschat worden en daarom proberen wij, samen met Vicli, iets terug te doen voor deze mensen en zo onze waardering te tonen”, voegt Jens Cuypers, Sales & Marketing Manager bij Signpost daar nog aan toe.

Voor het realiseren van deze verwachtingen verdient hij erkenning voor dit geleverde werk. Het doel is daarom een ICT-coördinator uit het Vlaamse onderwijs in ‘the picture’ te zetten voor zijn/haar uitmuntende opdracht. De winnaar draagt gedurende één jaar de titel van ‘ICT-coördinator van het jaar’. Daarnaast selecteren we ICT-coördinatoren met een eervolle vermelding die we ook graag in de kijker willen plaatsen.

Jonas Nackaerts van WICO Campus TIO in Overpelt kaapte de titel weg. Binnen de scholengemeenschap werkt hij op twee verschillende campussen. Hij is zowel technisch als pedagogisch ICT-coördinator en geeft zelf ook nog vier uur per week Lichamelijke Opvoeding.

Recent startte hij samen met zijn ICT-team een project op met Chromebooks, Chromebits en Google Apps For Education. Om up-to-date te blijven is een bezoek aan de BETT-show geen moeite voor hem. Hij schoolt zich dus bij, voelt wat leerlingen willen, wat de noden van de leerkrachten zijn en weet op een fantastische manier de brug tussen hen en ICT te slaan. In het kader van sharing is caring wil hij zijn kennis en kunde graag delen buiten de school. Hierin ondernam hij al enkele stappen. Zo is hij de mede-oprichter van de website www.itoolbox.be.

Hij wint als ICT-coördinator van het jaar 2019 een OMEN gaming laptop van HP (t.w.v. 2000 euro), een Lenovo N23 Chromebook (t.w.v. 250 euro), een Adobe Creative Cloud Suite (t.w.v. 299 euro) en een McAfee thuis- en schoollicentie (t.w.v. 475 euro).

 


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio