Meisje dat onderbetaald Bond-girl speelde overleden

Print
Meisje dat onderbetaald Bond-girl speelde overleden

Tania Mallet Foto: rr

Tania Mallet, de Britse actrice die in de James Bond-film Goldfinger de minnares van de bekende spion speelde, is zondag op 77-jarige leeftijd overleden. Als model verdiende ze 1.500 euro per week, tijdens de Bond-opnames slechts 110 euro.

Tania Mallet was een van de meest tragische Bond-meisjes. Op haar zestiende lagen de kaarten perfect voor een mislukt leven. Dochter van een Russische moeder en een Britse vader die voor fraude toen een gevangenisstraf van drie jaar uitzat.

Meisje dat onderbetaald Bond-girl speelde overleden
Tania Mallet en Sean Connery.

Tania was wel bloedmooi en werd model. Daarmee verdiende ze genoeg om haar moeder en twee broers te onderhouden. Haar moeder was zot van film en toen ze hoorde dat ze voor de nieuwe Bond-film From Russia with love een Russisch Bond-meisje zochten, stuurde ze een bikini-foto van haar dochter naar Bond-producent Albert R. Broccoli. Die keek, genoot en koos toch een ander meisje, dat met een beter Russisch accent sprak.

Lees verder onder de Goldfinger-trailer

Maar Broccoli vergat de bikini-foto niet. Toen hij het jaar nadien (1964) voor de Bond-film “Goldfinger” weer een meisjes zocht, belde hij Tania Mallet. Wat was die blij. Tot ze de verloning hoorde: 100 euro per week. Terwijl ze er als model 1.500 verdiende. Na lang onderhandelen, kreeg ze toch 110.

Aan de opnames zie je het niet maar Mallet was eigenlijk in diepe rouw. Haar vast vriend met wie ze al jaren samen was, is in die periode overleden.

Meisje dat onderbetaald Bond-girl speelde overleden
Tania Mallet in 2016.

Na Goldfinger keert Mallet gauw terug naar het modellenwerk. Daar verdiende ze wel genoeg om haar moeder en twee broers te kunnen onderhouden. Later trouwde ze met Simon Radcliffe en werd ze zo stiefmoeder van de actrice Louise Radcliffe, die onder andere in Outlander meespeelt.

Mallets oudste broer is de vader van de Britse topactrice Helen Mirren. Tania Mallet werd 77.

Meisje dat onderbetaald Bond-girl speelde overleden
Tania Mallet als model, eerste van rechts.

Bekijk hier onze volledige tv-gids