Mode

Roberto Cavalli sluit al zijn Amerikaanse winkels

Print
Roberto Cavalli sluit al zijn Amerikaanse winkels

Foto: Shutterstock

Het gaat niet goed met het Italiaanse modehuis Roberto Cavalli. In een poging om het tij te keren, heeft het al zijn Amerikaanse winkels gesloten en er alle activiteiten voor onbepaalde tijd opgeschort.

Het gaat momenteel van kwaad naar erger bij Roberto Cavalli. Het modehuis zit stevig in de schulden, vorig week nog maakte creatief directeur Paul Surridge bekend dat hij zou opstappen en in de VS werden alle winkels van het label gesloten. Dat laatste gebeurde naar verluidt nogal hardhandig. Het personeel dat er aan de slag was, werd door security naar buiten gewerkt, waarna het slot er meteen op ging.

En daar stopte de miserie niet. Als gevolg van de sluitingen, besloot de Amerikaanse CEO Salvatore Tramuto ook zijn ontslag te geven. Eigenaar Art Fashion Corp. liet vervolgens zondag weten dat de Amerikaanse tak het faillissement heeft aangevraagd. Alleen al in 2018 zou het modehuis volgens een woordvoerder 15,8 miljoen euro verlies hebben gedraaid.

Dierenprints

De intussen 78-jarige Roberto Cavalli lanceerde zijn eigen modelabel in de vroege jaren zeventig en werd bekend met om zijn excentrieke stijl, zijn opvallende dierenprints en vaak overladen details.

In 2015 kwam negentig procent van de aandelen in handen van het Italiaanse investeringsfonds Clessidra. Zij namen Gian Giacomo Ferraris in de arm, de man die ook Versace opnieuw winstgevend maakte. Winstcijfers bleven echter uit, waardoor het bedrijf in oktober op zoek ging naar investeerders.

Roberto zelf stapte in 2015 opzij als creatief directeur en werd opgevolgd door de Noor Peter Dundas. Hij bleef amper negentien maanden op post, en ook zijn opvolger Paul Surridge heeft het geen twee jaar uitgezongen.

Niet te missen