Fietser deelt beelden ongeval, maar krijgt onverwacht de wind van voren: “Ik ben nochtans in mijn recht”

Een Britse fietser is verrast door de ophef die de beelden van zijn ongeval hebben veroorzaakt. De man stond reglementair te wachten aan een kruispunt, toen hij werd geschept door een bestuurder die zijn bocht te scherp had genomen. De fietser raakte niet zwaargewond, maar vreesde even dat zijn bekken was gebroken. Hij deelde beelden van het ongeval op sociale media, maar kreeg tot naast steunbetuigingen ook heel wat negatieve reacties. “Ik ben nochtans in mijn recht”, verdedigt de man zich.

pjv

Fotograaf en fietsfanaat Michael Rammell panikeert sneller sinds het ongeval en houdt naar eigen zeggen enkel “mentale littekens” over van zijn aanrijding. Het incident werd gefilmd door de dashcam van het voertuig achter hem en hij wilde de beelden delen, vooral omdat mensen uit de fout van de bestuurder zouden leren. De video werd uiteindelijk ook opgepikt door BBC-presentator Jeremy Vine en werd duizenden keren bekeken.

Rammel kreeg echter heel wat negatieve reacties van mensen die vinden dat hij in fout was, door in het midden van de weg te staan met zijn fiets. “Ik was nochtans in mijn recht, maar er waren ook reacties van personen die me persoonlijk wilden beledigen”, aldus Rammel. “Anderen zeiden ook kwetsende dingen over de bestuurder van de BMW die me schepte.”

Rijinstructeurs

“Zou meer moeten gebeuren”, “mijn dag is goed” of “verdomde fietsers zouden zelfs niet op de weg mogen komen”, waren slechts enkele van de reacties die Rammel kreeg. Hij haalde de video uiteindelijk offline omdat “het de spuigaten uitliep”. Hij was echter ook tevreden dat verschillende rijinstructeurs de video wilden gebruiken om nieuwe bestuurders op de gevaren van dergelijke situaties te wijzen.

De enthousiaste fietser liep enkel wat blauwe plekken en schrammen op door het ongeluk. Hij vreesde even dat zijn bekken was gebroken omdat hij hevige pijn had, maar uiteindelijk bleek dat alles in orde was. Ook de schade aan zijn fiets valt goed mee, ondanks de harde klap. De bestuurder die hem aanreed door zijn bocht te scherp te nemen, moet een cursus rond veiliger rijgedrag volgen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer