Soroptimisten Hamont-Achel organiseren gezondheidswandeling

Print
Hamont-Achel - 25 dames, allen uit Noord-Limburg en allen aangesloten bij de serviceclub soroptimisten uit Hamont-Achel, zetten hun schouders onder een onuitgegeven wandeltocht ten voordele van de nationale borstkanker campagne van Think-Pink.

Serviceclub Soroptimist is een wereldwijde service- en belangenorganisatie van en voor vrouwen. Er zijn 90.000 Soroptimisten, verdeeld over ruim 3.000 clubs in 125 landen. De naam komt uit het Latijn: sorores (zusters) die het optimum (beste) nastreven. Volgens de Engelse (en andere) sites van de Soroptimisten dient dit te worden uitgelegd als het beste voor vrouwen.

"Toen we hoorden van de nationale borstkankercampagne, hebben we in onze club meteen de koppen bij elkaar gestoken", zegt Marina Coninx. Zo besloten ze een wandeling te organiseren op paasmaandag vanaf 10 uur aan het Scoutsheem op de beverbeek in Hamont. Think pink heeft vier doelstellingen: informeren, sensibiliseren, financieren van wetenschappelijk onderzoek en het financieren van zorg- en nazorgprojecten.

Think-pink gemeente

Dat Hamont-Achel als startplaats gekozen werd, is niet te verwonderen. Zij waren namelijk mede dankzij de inzet van toenmalig schepen Ilse Jaspers sinds 2018 de allereerste Noord-Limburgse Think-Pink gemeente. "Wij willen zo veel mogelijk dames en vrouwen aanmoedigen om minstens een maal per jaar hun borsten te laten onderzoeken", zegt Marina. "Maar bewegen is zeker zo belangrijk en vermindert enorm de kans op borstkanker, en daarom organiseren we deze wandeltocht", besluit ze.

Voor alle verdere info : marina.coninx@telenet.be

Copyright foto's Zima fotografie


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio