Soroptimisten delen 'Vergeet-me-niet-Tietjes' uit op de gemeenteraad

Print
Hamont-Achel - Tijdens de maandelijkse gemeenteraad mochten de Achelse mascotte van Think-Pink Gitte van der Looy samen met teamcaptain Ann Vanduffel en Marina Coninx, op uitnodiging van gemeenteraadslid Ilse Jaspers, hun speciale actie voorstellen.

Ann Vanduffel uit Pelt lanceerde voor de nationale borstkankercampagne Think Pink 'vergeet-me-niet-tietjes', pralines in de vorm van borsten. Eerder deze week mocht Ann de actie al gaan voorstellen aan Maggie De Block, minister van Volksgezondheid. De Block en vele van haar collega’s-politici wilden maar wat graag de vergeet-me-niet-tietjes aankopen. Ann Vanduffel uit Pelt bedacht de actie samen met met chocolatier Koen UIenaers uit Lommel. “We doen dit om mensen te informeren en te sensibiliseren”, zegt Ann.

Verschillende handelaren in het noorden van de provincie Limburg bieden de pralines te koop aan. "Boven onze verwachtingen gingen de chocolaatjes als zoete broodjes de deur uit", zegt Ann. "Het was bij een van deze handelaars uit Hechtel-Eksel dat parlementslid Nele Lijnen ze opmerkte. Ze heeft ons daarna uitgenodigd om onze actie te komen voorstellen in het parlement.”

Bike for Think Pink Challenge

De opbrengst van de vergeet-me-niet-tietjes gaat naar de Bike for Think Pink Challenge. “We gaan met vijf Noord-Limburgse vrouwen, allen lid van de serviceclub soroptimisten uit Hamont-Achel, voor de derde keer deelnemen aan de Bike for Think Pink", zegt Ann. "Tachtig vrouwen engageren zich voor een fietstocht van 400 kilometer. Dit jaar fietsen we van Amsterdam naar Brussel. Iedere deelneemster moet minstens 750 euro sponsorgeld inzamelen.”

Interesse? Voor een verkooppunt in uw buurt of voor een spontane steun mail naar ann.vanduffel@me.com.

Copyright foto’s: Ellen Duisters

 


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio