Johan Van Herck wil hechte ploeg smeden om in Wereldgroep te blijven

Print
Johan Van Herck wil hechte ploeg smeden om in Wereldgroep te blijven

Foto: BELGA

Kortrijk -

Op 20 en 21 april strijdt de Belgische Fed Cup-ploeg in Kortrijk tegen Spanje om een plek in de eerste Wereldgroep. Kapitein Johan Van Herck debuteerde in februari met een thuisnederlaag tegen Frankrijk maar gelooft voluit in de kansen op het behoud.

“Het verlies tegen de Fransen was uiteraard een ontgoocheling. Een paar dagen later zijn we gaan samenzitten met de staf en hebben we een grondige analyse gemaakt. Een aantal zaken moet verbeteren maar wat die zijn, houden we intern. We hebben ook teruggekoppeld naar de speelsters. Zij hebben aangegeven wat volgens hen beter kan. Het was onze eerste keer samen als Fed Cup-ploeg. Er is goed gewerkt maar uiteraard moeten we elkaar nog beter leren kennen, op en naast het terrein. Dat is logisch. Net zoals bij de Davis Cup-ploeg (die Van Herck al langer coacht, red) moeten we naar een hecht team toewerken. Ik had alvast het gevoel dat bij de meisjes een grote wil aanwezig is om ervoor te gaan”, vertelde Van Herck woensdag in het stadhuis van Kortrijk, waar een eerste keer vooruit werd geblikt op de ontmoeting met Spanje.

Het duel wordt gespeeld in Sportcampus Lange Munte. België mocht als thuisland de ondergrond kiezen en opteerde voor hardcourt, een logische keuze aangezien Spanje met speelsters als Muguruza en Suarez Navarro vooral gravelspecialistes in huis heeft. “Ik besef dat onmiddellijk na de Fed Cup het toernooi van Stuttgart (op gravel, red) wordt gespeeld, maar de keuze voor hardcourt gebeurde in overleg met de speelsters”, verduidelijkt Van Herck. “Iedereen was akkoord om tegen Spanje op hardcourt te spelen want dat is de ondergrond waarop we de meeste kansen hebben om te winnen.”