Celebs

Het mysterie van Mariah Carey: de diva is jarig, maar niemand weet precies hoe oud ze wordt

Print
Het mysterie van Mariah Carey: de diva is jarig, maar niemand weet precies hoe oud ze wordt

Foto: IG

De Amerikaanse zangeres Mariah Carey is jarig op woensdag 27 maart. Maar hoeveel kaarsjes ze mag uitblazen? Dat weten fans niet precies. En ook Google en Wikipedia zijn in de war. Het is al jaren gissen naar de exacte leeftijd van de ‘All I Want for Christmas’-ster.

Was het nu 27 maart 1969 of 1970 toen Mariah Carey geboren werd? Op de Engelstalige Wikipedia-pagina van de ster houden ze het in het midden en geven ze fans de keuze tussen de twee data. Wie googelt, die vindt artikels met de ene, de andere of beide geboortedata als optie. Op fora, gewijd aan de ster, zijn er zelfs hele uiteenzettingen te raadplegen die moeten duiden waarom ze op deze dag van het jaar 49 of 50 wordt. Haar leeftijd leidt al heel haar leven tot enig mysterie bij fans en in de media.

Mariah wordt 49, want...

In 1990 kwam de debuutplaat van Mariah Carey uit en baseerde de pers, waaronder The New York Times, zich op geboortejaar 1970. Wellicht was dat de datum die in persdocumenten stond. Mariah zei destijds in interviews dat het album opgenomen was op haar negentiende en uitkwam op haar twintigste. In artikels over haar levensloop stond vaak vermeld dat ze in 1987, als zeventienjarige, was afgestudeerd aan de Harborfields High School in Greenlawn, New York. Haar eigen moeder zei in 1999 bij Oprah Winfrey dat ze Mariah in 1970 op de wereld zette. Op de geboorteakten van de ster haar tweeling, die ze publiekelijk maakte, staat ook haar geboortedatum en die verraadt 1970.

Het mysterie van Mariah Carey: de diva is jarig, maar niemand weet precies hoe oud ze wordt

Mariah wordt 50, want...

In 1991 verwezen andere bladen, waaronder People Magazine, naar geboortejaar 1969. Bij People hebben ze naar eigen zeggen een kopie van haar rijbewijs in het bezit en daarop staat haar geboortedatum: 27 maart 1969. Ook leraren uit de middelbare school zouden deze datum hebben bevestigd. Daarbij komt dat Brett Ratner, regisseur en goede vriend van Carey, ooit vertelde dat hij en de zangeres maar een dag schelen. Zijn verjaardag? 28 maart 1969.

Altijd feest

Carey vindt het mysterie zelf best aangenaam. “Ik heb eigenlijk geen verjaardag. Ik werd hier gewoon afgezet door een fee”, zei ze in een interview. Ze voegde er toen nog aan toe dat ze vanbinnen altijd een meisje van twaalf zal zijn en het nut niet inziet van een “nummer op jezelf plakken.” Op 27 maart feest ze trouwens niet meer of minder dan anders. “Ik vier geen verjaardagen, omdat ik het leven op zich vier.”

Niet te missen