Vierde kind op komst en dus test Peter Van de Veire hoe pijnlijk weeën zijn

Peter Van de Veire en zijn vrouw verwachten deze zomer een vierde kindje en dus besloot MNM-collega Julie Van den Steen om hem een opmerkelijke uitdaging voor te schotelen. Hij werd in het ziekenhuis aan een weeënsimulator gehangen zodat hij zou begrijpen wat hij zijn vrouw “heeft aangedaan”.

flb

Met Jitske (25), Kato (22) en Hebe (19) heeft Peter Van de Veire al drie dochters en daar komt dus na negentien jaar nog een kindje bij, kondigde de 47-jarige presentator in december aan. Maar vier kinderen betekent ook vier keer bevallen. En dus ook vier keer pijnlijke weeën.

Dat mocht de radiopresentator dit keer zelf aan den lijve ondervinden. Julie troonde hem mee naar het ziekenhuis om een weeënsimulator uit te proberen en dat verliep niet van een leien dakje. “Je kunt de pijn bijna niet beschrijven. Het voelt een beetje alsof ik zal moeten overgeven”, klinkt het niet al te enthousiast. Met als conclusie: “Ik wil nooit bevallen, dat gaat niet gebeuren.”

Kleinzeriger

Dat de pijn Peter zo zwaar valt, is trouwens geen toeval. Mannen zijn echt kleinzeriger, blijkt uit een recent onderzoek. Zo rapporteerden vijftien onderzoekers van vijf universiteiten in Current Biology dat zowel bij muizen als bij mensen mannen veel angstiger opkijken tegen pijn. Dat komt omdat ze zich eerder geleden pijn veel pijnlijker herinneren dan vrouwen.

Mannen zijn écht kleinzerig

Geen zieliger kind dan een zieke man, zegt de volksmond. Het is geen vooroordeel: mannen zijn echt banger van pijn.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer