Celebs

Britse operazangeres mag niet optreden in deze jurk

Print
Britse operazangeres mag niet optreden in deze jurk

Een pro-Europese Britse operazangeres die haar standpunt in de verf wilde zetten met haar jurk, werd vriendelijk gevraagd toch een andere outfit aan te trekken voor een optreden in de Londense Royal Albert Hall.

De Britse sopraan Anna Patalong was zaterdag een van de miljoen demonstranten die in Londen een tweede Brexit-referendum eisten. De gele jurk die ze die avond droeg voor een optreden van het Classical spectacular-concert in de Royal Albert Hall, met blauwe band in de taille waarop enkele sterren zichtbaar waren én gecombineerd met een ketting met sterren, was dan ook geen toevallige verwijzing naar de Europese vlag, maar een zeer bewuste keuze.

Maar niet iedereen kon het pro-Europese standpunt van de zangeres smaken. Voor haar optreden zondag werd Patalong door de productie gevraagd een andere, rode jurk aan te trekken, waarin ze de twee avonden voordien al had opgetreden, omdat de gele jurk ‘verkeerd kon worden geïnterpreteerd’.

Britse operazangeres mag niet optreden in deze jurk
De jurk van Patalong kon ‘verkeerd worden geïnterpreteerd’ Foto: Benedict Nelson

Raymond Gubbay Ltd, het productiebedrijf dat achter het Classical spectacular-concert zit, bevestigt aan BBC dat iemand uit het publiek had geklaagd over de jurk, al heeft dat volgens hen niet meegespeeld in hun vraag aan Patalong om toch maar een andere jurk aan te trekken. Ze vonden de rode jurk echter ‘meer gepast’ voor het evenement, klinkt het.

Haar jurk was echter niet de enige manier waarop Patalong haar stem liet horen in het debat. Haar echtgenoot, de bariton Benedict Nelson, deelde achteraf nog een video waarin ze enkele lijnen uit ‘Rule, Brittania’ zingt op de melodie van ‘Ode aan de vreugde’ van Beethoven, de hymne van de Europese Unie.

Niet te missen