Tanja Dexters vertelt waarom ze vluchtte na vreemd ongeval

Print
Tanja Dexters vertelt waarom ze vluchtte na vreemd ongeval

Tanja Dexters heeft onthuld waarom ze na een zwaar ongeval maandagavond op de E313 in het Kempense Olen razendsnel vertrok. Vluchten deed ze niet, zegt de voormalige Miss België, ze zou zelfs langer dan een half uur gewacht hebben. Het koppel wilde naar eigen zeggen enkel voorkomen dat hun vreemde ongeval door een cameraploeg van ‘Alloo bij de wegpolitie’ onder de loep werd genomen.

Het vreemde ongeval gebeurde maandagavond rond 19 uur op de E313 in Olen. Volgens getuigen reed Michael Peeters, de vriend van Tanja Dexters, met een Jaguar cabrio met zeer hoge snelheid in de richting van Antwerpen. De luxewagen slalomde door het verkeer en haalde ook in via de pechstrook.

Op de grens van Olen en Oevel (Westerlo) liep het mis. De Jaguar raakte een andere auto en reed te pletter tegen de betonnen middenberm. De bestuurder van de aangereden auto werd overgebracht naar het ziekenhuis. Korte tijd na het ongeval verliet het koppel de plaats van het gebeuren. Ze werden door vrienden opgepikt in de Industrielaan die parallel loopt met de E313, nog voor de vaststellingen gebeurden.

“Niet weggevlucht”

Nu vertelt haar vriend Michael Peeters dat er meer aan de hand was. Terwijl ze stonden te wachten op de politie, werd Tanja Dexters volgens hem getipt dat Luk Alloo met een cameraploeg van Alloo bij de wegpolitie onderweg was. “In dat circus hadden we helemaal geen zin. Ik wilde niet in die omstandigheden op de nationale televisie komen. En Tanja ook niet”, zegt hij tegen Het Laatste Nieuws.

De wegpolitiepost van Grobbendonk, die snel aanwezig was, zou geen vaststellingen hebben gedaan om dat over te laten aan de ploeg van Luk Alloo. De aanwezige agenten zouden enkel de file hebben geregeld achter het ongeluk.

Onschuld uitgeschreeuwd

Tanja Dexters schreeuwt haar onschuld uit. Eerst en vooral is ze ervan overtuigd dat het ongeluk niet de schuld was van haar vriend. Volgens haar wekte de wagen van haar vriend, een gloednieuw model, jaloezie op. “Want plots ging de auto voor ons in de remmen”, zegt ze aan Het Laatste Nieuws. “Michael heeft nog geprobeerd een botsing te voorkomen, maar kon hem niet meer uitwijken en is ertegen geknald.”

Dat niet alleen, ook de verdenkingen van dronken rijden ontkennen ze met klem. “Tanja en haar vriend waren op weg naar een afspraak met de dokter. Dat kan ik ook aantonen. Voor een doktersbezoek drink je toch niet”, reageert hun advocaat Omar Souidi. Ook roekeloos rijden wil hij tegenspreken. “Ze reden uiteraard met een sportieve auto, maar het was zeker geen scène uit The fast and the furious. ”

Dat het koppel vertrok voor de vaststellingen gebeurde, is volgens Souidi ook niet strafbaar. “Als de eigen veiligheid in het gedrang komt, hoef je niet meer ter plaatse te blijven. De beschuldiging dat er vluchtmisdrijf is gepleegd, ontkennen we dan ook met klem.” Want van belaging was er volgens Tanja Dexters wel degelijke sprake, zo zegt ze in Het Laatste Nieuws: “De inzittenden scholden me meteen uit. Tanja Dexters dit, Tanja Dexters dat. Ik ga niet herhalen wat ze zeiden.”

Zware straf mogelijk

Het ongeval krijgt hoe dan ook nog een juridisch staartje. Volgens de wegcode maakt iemand die de plaats van een ongeval verlaat om te vermijden dat de politie dienstige vaststellingen kan doen, zich schuldig aan vluchtmisdrijf. Het nagaan of de bestuurder tijdens het ongeval wettelijk in staat was om een voertuig te besturen, maakt deel uit van die dienstige vaststellingen. Ook een passagier kan zich zo schuldig maken aan vluchtmisdrijf.

Bij ongevallen met gewonden kan de pleger van een vluchtmisdrijf, naast een gevangenisstraf tot twee jaar en zware boetes, ook een rijverbod opgelegd krijgen. Voor de rechtbank kan een beklaagde de aanklacht proberen afzwakken naar het ‘niet ter plaatse blijven’. In dat geval zal de strafmaat een stuk lager liggen. Al moet er dan wel aannemelijk aangetoond kunnen worden dat de intentie om zich aan de vaststellingen te onttrekken niet aanwezig was.

Bekijk hier onze volledige tv-gids