“Puta Racing Genk” kost Standard boete van 1.000 euro

Print
“Puta Racing Genk” kost Standard boete van 1.000 euro

Foto: Isosport

Brussel -

De Geschillencommissie Hoger Beroep van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft vrijdag een boete van 1.000 euro opgelegd aan Standard Luik, nadat supporters tijdens de topper in Genk “Puta Racing Genk” hadden geroepen richting de fans van de thuisploeg.

De feiten werden vastgesteld door de match delegate, die toekeek op de topper van 8 februari in Genk. In de 29e en 66e minuut vuurden fans van Standard “puta Racing Genk” in de richting van de Limburgse supporters. “Dat spreekkoor stond in schril contrast met het positieve gedrag van de Standard-supporters tijdens het Genkse eerbetoon aan een overleden supporter”, stelde de match delegate vast.

Bondsprocureur Kris Wagner, die de gezangen als obsceen en vulgair omschreef, eiste een boete van 2.500 euro voor de gezangen. Zo zwaar was de uiteindelijke sanctie niet. Hoewel de Geschillencommissie Hoger Beroep de feiten niet goedkeurt, waren er volgens het disciplinaire orgaan verzachtende omstandigheden. “De context van de wedstrijd, wat toch een intense topper was. De feiten deden zich slechts twee keer heel kort voor. En bovendien leek het gedrag van de Standard-supporters voor de rest van de match voorbeeldig.”

Omdat het om een spreekkoor ging, behandelde de Geschillencommissie Hoger Beroep de zaak in eerste aanleg.

Lees meer over Standard Luik